Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Rondreis door Thailand - deel 2: Whiskey in de trein

Thailand
Azië
Roosje64

Rondreis door Thailand - deel 2: Whiskey in de trein

Vanmorgen na het ontbijt weer met de tuk-tuk naar het Royal Palace. Stom genoeg had ik juist die ochtend m'n broek afgeritst tot Capri-broek. Natuurlijk was deze te kort en de rij voor de leen-kleding was zo lang, dat we besloten een andere keer maar terug te komen. Het was ook ontzettend warm nu en we vonden een air-conditioned restaurant vlak bij de pier van de watertaxi en besloten daar te lunchen en even bij te komen van de hitte. Vervolgens met de watertaxi terug naar Thewit. Een perfect manier van verplaatsen in Bangkok, en de kosten zijn bijzonder laag. Wij betaalden slechts 10 Baht (20 Eurocent) per persoon. Het gaat veel sneller dan welke andere vorm van vervoer dan ook in Bangkok en het is betrekkelijk koel op het water! Nog even loungen in onze guesthouse en toen met de taxi naar het treinstation. We hadden al snel onze trein gevonden en zijn om half 6 ingestapt. Twee coupe's naast elkaar die door middel van eeen tussendeur met elkaar zijn verbonden. Deur open en je hebt alle ruimte, perfect! Nadat we geinstalleerd waren, kwam er een treinstewardess de bestelling voor het diner opnemen. Een complete maaltijd, voor-, hoofd- en nagerecht. Simpel, maar smakelijk. Toen zij vroeg of we whisky wilden, hebben wij er twee besteld. We werden een beetje vreemd aangekeken, maar ok, twee whisky onderweg! Even later kwam de whisky (die cognac bleek te zijn) en begrepen we waarom er zo vreemd werd gekeken. Wij dachten dat ze het over glazen whisky had, maar het bleken kwart liter flessen te zijn. Dus lachend uitgelegd dat dat echt te veel was en 1 flesje afgenomen.
Een bezoek aan het toilet in een Thaise trein is een avontuur op zich. Ooit geprobeerd in een rijdende trein, zittend op je hurken, te plassen? Later die avond kwam ik er achter dat er ook een westers toilet aanwezig was. Daar de rest van de reis maar gebruik van gemaakt. Na het eten nog wat zitten kaarten en lezen en bijtijds gaan slapen, we zouden immers heel vroeg in Lampang aankomen....


Om 04:50 uur aangekomen in Lampang. Stikdonker natuurlijk, maar zelfs om deze tijd al mensen op het station. Allemaal songthaews voor de ingang, die we vriendelijk afwimpelden. Volgens het kaartje in de Rough Guide was het immers maar een korte wandeling naar het Riverside Guesthouse, waar we graag wilden overnachten. Dus de rugzak omgesnoerd en lopen maar. Een uur lopen later waren we eindelijk bij de guesthouse! Veel te vroeg natuurlijk, alles was nog in diepe slaap, dus eerst maar bij een soort caferatia om de hoek wat gedronken. Het enige wat ze hadden was Coca Cola, dus om zes uur in de ochtend lekker aan de cola. Bij zevenen zijn Hans en ik even naar de guesthouse gelopen om te zien of er plaats was. Ze waren al open en het meisje liet ons kamer 5 zien, en-suite met badkamer met warm water in de douche; dat alles voor maar 450 Baht (ca. 10 Euro). Een perfect adres, de guesthouse ligt aan de rivier de Wang en is een origineel Thais teak huis. Het is heel erg groot, bijna elke kamer heeeft een balkonnetje of veranda, kamer 8 is helemaal geweldig. Voor maar 350 Baht een 2-persoonskamer met buiten een geweldig terras met 2-persoons ligbed met allemaal kussens en matrassen! Je kan er leuke excursies boeken, allemaal met je eigen chauffeur voor, wederom, maar 350 Baht. Het lijkt wel een standaard prijs hier! De eigenaresse komt uit België en is erg behulpzaam.
We zijn diezelfde middag nog naar de Kewlom Dam geweest, en hebben vervolgens met een bootje op de rivier gevaren. Prachtig, midden door de jungle en een enkel ander (vissers) bootje op het water te zien. We stopten bij een eilandje, waarop een (verlaten) resort stond. Een soort eco-resort, met schattige primitieve hutjes en een bar/restaurant, maar alles was verlaten. We hebben nog even in een hutje gegluurd en liepen weer terug naar de boot. De enige eilandbewoners zijn een heleboel poezen. Tenslotte in de stromende regen gestopt bij een ananas plantage. Zoonlief had meteen weer alle aandacht van de meisjes die zaten te giechelen, zijn naam wilden weten en zeiden dat hij ''very handsome'' is. Heerlijke ananas, leychees en mais gegeten en met de dames gegiecheld. Aan het einde van de dag nog een stop gemaakt bij de Wat Pra Keo Dan Tao tempel. 's Avonds heerlijk gegeten in de Riverside Restaurant, van dezelfde eigenaresse als de guesthouse met uitstekend eten. Nog nooit een kaart gezien met zo veel keuze!