Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cloud 47 Rooftop Bar

Bangkok,
Thailand


Cloud 47 heb ik tijdens mijn verblijf in Bangkok twee maal bezocht. Beide keren liep het niet volgens plan. Voor een derde bezoek was helaas geen tijd.

Deze rooftop bar is te vinden op de hoogste verdieping (inderdaad de 47ste) van het United Center Building, een kantoorgebouw aan de Silom Road, niet ver van het bij toeristen bekende uitgangscentrum Patgong. Daar het gebouw wat achteraf ligt, is het wel even zoeken naar de entree.

Het United Center Building kom je zonder paspoort niet binnen, maar dit document lag in mijn hotelkluisje. Ik stond naast een andere bezoeker, werd in no-time zijn beste vriend en op een Russisch paspoort konden we samen naar binnen.

Cloud 47 heeft een groot platform, dat een 180 graden uitzicht geeft over downtown Bangkok (de stad heeft eigenlijk een stuk of zes centra). Geen verkeerde plek voor een paar mooie foto's.

Snel een paar plaatjes uit de hand geschoten, vervolgens het statief opgesteld. De manager van Cloud 47, een Europeaan, gooide roet in het eten. Hij meldde dat binnen enkele minuten een grote groep zou arriveren, die exclusiviteit had bedongen. Het komt regelmatig voor, dat een bedrijf of een rijke Thai de hele tent afhuurt. Mijn praatje over een reportage voor gerenommeerde magazines ging er dit keer niet in. Wel kreeg ik z'n visitekaartje, wat een volgende toegang zou kunnen vergemakkelijken.

Een paar dagen later stond ik er weer. Het visitekaartje deed z'n werk, ik mocht voor de bedrijfsopening naar binnen, de Europeaan regelde een hapje en drankje, het personeel werd geïnstrueerd om mij niets in de weg te leggen. Wat kon er nog fout gaan?

Mijn paspoort had ik bij me, maar het plaatje dat voor de verbinding tussen camera en statiefkop moest zorgen was ik vergeten. Hoe stom kun je zijn. Een tijdopname zat er niet meer in. Bovenstaande foto was de laatste van die dag.