Bangkok

Bangkok highlights in 1 dag

Begin 's morgens bij het Grand Palace. Deze sluit namelijk 's middags op tijd en moet je niet missen. (en laat je niet wijsmaken dat hij gesloten is door de vele chauffeurs die andere belangen hebben ) Neem daarna een tuktuk en ding af voor ongeveer 50 Bath voor 3 tempels (en zeg er van tevoren dat je geen kunstnijverheidfabriek wilt bezoeken) en ga naar de Marble tempel en ga lekker in de tuin zitten en bestel een koud drankje en en kijk naar de monniken die daar rondlopen en bezoek de tempel met 1 van de oudste beelden van Thailand. Daarna naar Wat Indraviharn met de 33 meter hoge gouden Buddha met de bijzondere offers op zijn tenen. Tenslotte naar Wat Pho, waar je de beroemde liggende Buddha kunt zien. Dwaal even rond in dit prachtige tempelcomplex met de honderden Buddha's. Loop daarna naar de grote rivier en pak het veerpontje naar de overkant en loop naar Wat Arun met zijn schitterende mozaïken en klim naar boven voor een prachtig uitzicht over de rivier. Neem de veerboot over de grote rivier, de Chao Praya, naar Taksin en stap daar op de nieuwe skytrein met mooie uitzichten over de stad. Ga daarna lekker een restaurantje pakken bijvoorbeeld in de kleurrijke wijk Sukhumvit met zijn avondmarkt en het levendige straatleven.
1
4

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
1886
Geplaatst op
14 nov 2009
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

4 reactie(s) bij "Bangkok highlights in 1 dag"

 • profile image comment

  Mooie tip Jeannette. Om te onthouden als we weer die kant op gaan.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2011-08-07 23:55:54
 • profile image comment

  Prima tip voor een stop over. Veel zien als je weinig tijd hebt.

  Door Mireille • geplaatst op 2009-11-15 01:16:29
 • profile image comment

  Ik heb deze tip speciaal geplaatst voor als je maar 1 dag hebt zoals wij voor een stop over. En dat Wat Pho naast het paleis ligt weet ik natuurlijk ook wel maar de ingang van het paleis ligt aan de andere kant van dit grote complex en is toch nog een heel eind lopen. Wij waren in ieder geval te laat en hebben het dus niet gezien.

  Door jeannette • geplaatst op 2009-11-14 13:36:04
 • profile image comment

  Zo kan het maar ik zou er redelijk overspannen van worden. In mijn ogen kan je beter een week naar Bangkok gaan. Er is genoeg te zien en te doen. Enkele Highlights: 1 Varen op de Chao Praya rivier met de locale boten. Kost haast niks en is geweldig leuk. 2 Ga naar Vimanhek Paleis, heerlijke plek tussen grote tuinen met verschillende bezienswaardige gebouwen. 3 Ga naar de dierentuin waar de Thai zich vermaken (goed te combineren met 2 zie mijn tip) 4 Golden Mount, de meest authentieke religieuze plek van Bangkok 5 Maak een fietstocht met een gids (zie diverse tips) hoewel je mijns inziens beter in de rest van het land kunt fietsen. 6 Dompel je onder in een markt en zie hoe schildpadden gekocht worden en "bevrijd" in de rivier waar een massa vissen ze opvreet 6 Ga shoppen, shoppen, shoppen en nog meer shoppen want dat is echt een specialiteit van Bangkok 7 Ga zo veel mogelijk lopen. In de kleine straatjes zie je het echte Bangkok. 8 Ga naar de City Pillar ook heel authentieke religieurze beleving die nog stamt van voor het Boeddhisme. enz. enz. Wat Pho lig trouwens naast het grote palies

  Door whelder • geplaatst op 2009-11-14 13:27:45

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.