Bangkok reisblogs

Grand Palace en andere tempels.....

sonjakorringa was er (tot 20 okt 2008) Gepost op 14 apr 090 reacties

Vandaag zijn we (gewapend met nieuwe camera die ik gister ook nog op de kop getikt heb in het grote winkelcentrum MBK) gaan we naar de Tempels en het Grand Palace. We zijn wat aan de late kant, maar een tuk tuk moet ons er in no-time naar toe kunnen brengen.
De eerste chauffeur heeft ons al in de tang en neemt het bod van 20 Baht(ongeveer 1 euro), uiteraard na flink afdingen, aan. Helaas...hij weet ons te vertellen dat het "buddhist day" is, en dus de temple niet open is tussen 12 en 1. Hij weet echter wel wat anders voor ons. Hij wil ons naar een andere Buddha brengen en daarna naar het Grand Palace rijden.

De eerste stop was echter bij een toeristen informatie bureau! Daar willen we niet heen! Maar hij weigert zo'n beetje verder te rijden, en draalt als een klein kind of we niet toch even binnen willen gaan, al is het maar 10 minuten. We hoeven niets te kopen zelfs. Nu wordt het ons duidelijk, hij krijgt een stempel voor gratis benzine voor elke klant die hij daar heen brengt! Maar daar zijn we niet van gediend, dat was niet de afspraak! Hij wil van geen wijken weten, dus aan ons de keuze: meegaan met deze ongein of uitstappen. Het laatste hebben we gedaan. Boos en verontwaardigd, en heeeeel ver van het grand Palace staan we daar. Uiteindelijk heeft Roel me weer kalm gekregen en zijn we gewoon de volgende tuk tuk ingegaan, alvorens we de verzekering hadden dat hij ons nergens mee naar toe zou nemen waar we niet naar toe wilden gaan.

Het Grand Palace was zoals verwacht en herinnerd: pracht en praal en vooral veel Buddha's! Daarna weer even de hoger gestild op een leuk pleintje, ver van de Tuk tuks en opdringerige straatventers nabij het paleis. Heerlijk soepje met eend stond op het menu. Dat is zo leuk aan dit land, je kan niet lezen wat er staat, maar het is altijd lekker en ze hebben ook niets om uit te kiezen! Dus altijd weer een verrassing wat je krijgt. En.....het was lekker!
Dan zoeken we naar het volgende tempel complex, Wat Pho. Daar is ook een massage-school gevestigd, en daar willen we graag gebruik maken van de daar aangeboden beroemde Thaise massage. Helaas is het al laat en is de tempel al dicht.

Een andere (dit keer aardige en eerlijke ) tuk tuk chauffeur heeft ons echter meegenomen. Maar niet voordat hij ons netjes verteld heeft dat hij voor zijn stempeltjes ook langs de kleermaker en het toeristen informatie-bureau zal rijden voor de broodnodige benzine stempels.
We hebben meerdere tempels bezocht, waaronder een met een staande Boeddha van zeker 40 meter hoog. Daar hebben we vogeltjes uit een kooitje vrijgelaten als onderdeel van een Boeddhistisch gebruik voor goed geluk. Erg leuk. Bij een andere tempel heeft een monnik me gezegend met heilig water en een touwtje om mijn pols. Die mag er pas weer af als hij er vanzelf af valt.

En daarna weer terug naar China-town, door little India om even te zoeken naar goedkope stof. maar helaas was alles gesloten.

Nabij het hotel nog heerlijk gegeten op straat. Het is inmiddels een uurtje of 9 - half 10 's avonds.

Een heerlijke dag gehad!

Vandaag Wat Pho en nog veel meer tempels gezien met bijbehorende ontelbare Buddha's en de verlangde Thaise massage gehad. We hebben de long-tail boot genomen door de Khlongs (grachten met huisjes op palen)gevaren, en nu dus geeindigd in Khao San road tussen de backpackers)

Morgen reizen we verder naar Ayutthaya....meer verhalen dus later!

sonjakorringa Positie 26112 (0 p.) Lid sinds 17-02-2009 Foto's en tips: 57 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Grand Palace Bangkok
blogfoto nr. 2
Tuk Tuk stalling?
blogfoto nr. 3
Lotus bloemen
blogfoto nr. 4
Reclining Buddha, Wat Pho
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Einde van onze vakantie komt in zicht....
0 0
Gepost op 14 april
Thailand Andaman kust
Koh Lanta
0 2
Gepost op 14 april
Thailand Had Yai
Reizen naar het diepe zuiden: Songhkla
0 0
Gepost op 14 april
Thailand Oostkust Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.