Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Bangkok, Thailand

Bangkok
Thailand
DaphneLange

Bangkok, Thailand

Na ruim 11 uur opgevouwen te hebben gezeten in het vliegtuig sta je op het hectische vliegveld van Bangkok. Dan denk je buiten, in de hitte, even rustig op adem te kunnen komen, maar daar staat natuurlijk een menigte irritante chauffeurs aan je te trekken en duwen, want ze willen je allemaal in hun taxi hebben! Zucht!
En het mooie van alles is dat je gewoon al weet dat je enorm afgezet gaat worden en de hoofdprijs betaalt voor een ritje naar het centrum!
je onderhandel scales zitten nog ergens onderin je backpack en je bent moe van de vlucht dus trap je er ook deze keer weer met beide voeten in.Zo gaat dat namelijk altijd na aankomst.
En ach, het hoort erbij!
Maar we zijn er, bijna dan! Op naar het hotel in de stad! Maar eerst de chaos van het verkeer overleven!

Dit is mijn 2e keer in Bangkok en het is fijn om weer terug te zijn in deze geweldige en levendige stad.
Er staan vooral heel veel gebouwen, overal langs de weg kijkt de koning van Thailand je aan vanuit zijn grote gouden fotolijsten (billboards), het is er vreselijk chaotisch, maar dit is denk ik typisch een kenmerk van de grote steden in Azië.
En dan die lucht, volgens mij is deze niet echt heel gezond om in te ademen met al die stank en smerige gassen!
Niet over nadenken, na een paar uur merk je daar niets meer van!

We sliepen deze keer in het Sleep Withinn hotel, bij aankomst denk je “waar zijn we nu weer terecht gekomen” maar het was er echt prima, de kamer was ruim en schoon, er is een zwembad op het dak waar je echt even tot rust kunt komen na je vlucht of hectiek van de stad en als je de deur uitloopt sta je binnen 2 minuten in het levendige Khao San Road. Ideaal deze plek! Ben je meer van de rust als je je hotel uit stapt, dan is een ander hotel een betere optie! Denk ik zo! Khao San Road staat bol van de backpackers, je kunt er goed shoppen maar ook kom je er veel eettentjes en barretjes tegen, het gaat hier eigenlijk de hele nacht door! Je bent gewaarschuwd! Maar wel erg gezellig!

Het traditionele en moderne leven gaan in de hoofdstad van Thailand hand in hand. De stad is erg veelzijdig en daarom perfect om te bezoeken. Ook als backpacker! Twijfel je hier nog over, misschien kunnen onderstaande 7 punten je overtuigen! De eerste dag (of eerste keer) wil je er misschien meteen weg maar na een paar dagen zit je er helemaal in en is het fantastisch.

7 punten om je te overtuigen waarom Bangkok op je “to do list” moet:

1) Het eten is echt heeeeeeerlijk! Op straat vind je overal kleine eettentjes / karretjes, hier scoor je de lekkerste gerechten die spotgoedkoop zijn.
Misschien vind je het niks om bij deze karretjes eten te kopen maar echt, lekkerder krijg je het bijna niet! Het is ook safe om dit te doen, de kwaliteit is goed, alles is vers en wordt goed verhit (ook al ziet het er misschien niet altijd even hygiënisch uit).
Eet wel bij de tentjes waar het druk is en/of de locals eten, dan is het zekers te weten goed.Thailand heeft echt het beste eten.

2) De stad staat vol met de prachtigste tempels, bouwwerken en enorme boeddha beelden. Het goud glimt je vanuit elke hoek tegemoet. Bangkok is een grote bezienswaardigheid.
Breng zeker een bezoek aan de tempel Wat Arun, Wat Phra Kaew en het Koninklijke Paleis, ook mag Wat Pho (de liggende boeddha) niet ontbreken.
Pak een tuktuk, dit is een goedkope manier van reizen (wel even onderhandelen) en je beleeft nog wat onderweg. Ook zetten ze je voor de deur af en als je wilt pikken ze je ook weer op.

3) Ben je de drukte op straat even zat en wil je wat rust, stap op een watertaxi of longtailboot, zo kun je genieten van de adembenemende uitzichten op de stad van de Chao Phraya Rivier. Ook vanaf het water is Bangkok erg mooi.

4) Shoppen, ook dat kun je hier goed. Siam Paragon is een shopping kathedraal en hier kom je de grote merken in de prachtigste winkels tegen maar ook zitten er mooie restaurants. CentralWorld is een luxe hippe mall en dan heb je nog Kao San Road, deze bekendste straat (en dus enorm druk) zit vol winkeltjes, hier kun je bijna alles shoppen, van echt tot nep!

5) Er is zoveel te doen in deze prachtige stad maar wil je van de gebaande paden af, spring dan op de fiets bij Co van Kessel, met deze fietstour kom je op plekken en in straatjes waar je normaal niet komt.
Je ziet hoe de mensen echt leven. Wij hebben gekozen voor de night tour, de stad is dan prachtig verlicht en het is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen.

6) Natuurlijk kun je ook erg goed op stap hier, een van de toppers is toch wel de sky bar van het Lebua Hotel (ze noemen het ook wel Sirocco of de Hangover II Sky bar, hier is de bekende film opgenomen).
De ambiance is perfect. Vanaf de ronde, verlichte bar op de 64e verdieping heb je een geweldig uitzicht over de stad.
Kao San Road zit vol met kroegen, het is hier altijd erg druk en gezellig en het gaat tot in de vroege uurtjes door.
Dan heb je ook nog Patpong, dit is een grote attractie! Het is een van ’s werelds bekendste red-light district, hier is de Go-Go cultuur begonnen.
Je komt er meer dan 100 neon verlichte strip bars tegen, een bijzondere ervaring en ook wel weer triest om al deze jonge meiden hier aan het werk te zien.

7) Bangkok is een goede uitvalbasis als je gaat backpacken. Vanuit Nederland gaan er directe vluchten en vanaf hier reis je makkelijk door naar andere Aziatische landen.
Thailand is erg goedkoop, zowel het eten als drinken en de accomodaties. Ideaal dus.

Foto's

99144.jpg
99144.jpg
DaphneLange
fe580.jpg
fe580.jpg
DaphneLange
fe580.jpg
fe580.jpg
DaphneLange
f8f69.jpg
f8f69.jpg
DaphneLange
f8f69.jpg
f8f69.jpg
DaphneLange
ad455.jpg
ad455.jpg
DaphneLange
ad455.jpg
ad455.jpg
DaphneLange