Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Bangkok
Thailand
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

We komen na een vlucht van 12 uur om 7.00u aan op Bangkok. We worden opgewacht door een man van de reisorganisatie en naar een minibusje gebracht. 2 uur later checken we bij het hotel in, na een lange rit met heel veel file.
We gaan naar de kamer en laten onze zoon nog even slapen en wijzelf gaan ook even een beetje relaxen. Halverwege de ochtend gaan we op pad, het hotel ligt vrij dichtbij Kh san road dat word ons eerste doel.

Op Kh san road is het erg rustig, er word ons verteld dat er nu geen markt is maar de andere dagen wel. Wel staan er veel tuk tuk die ons wel een tour willen geven, dit slaan we vriendelijk af.
De straat zelf bestaat uit restaurantjes, souvenirshops en travelagents. We zijn onze rugdrager vergeten en volgens een dame van het hotel zijn we op de weg terug naar het hotel wel departmentstores die zoiets verkopen. Nu had ik een ander beeld bij departmentstore (lees ik dacht aan de V&D) maar met wat geluk ontdekken we er een met een grote kinderafdeling en ze hebben er zelfs verschillende types. We vinden er een die prettig zit dus hebben we geluk, met alleen de buggy was het wat onhandig geweest.

We eten de eerste avond in het hotel, niet de beste keuze maar ach. We lopen 's avond nog een rondje bij het hotel, hier blijken allemaal leuke kleine thaise keukens met terras te zitten. En het is er flink druk, de volgende avonden gaan we hier eten.
De volgende dag gaan we naar Wat Phra Kaeo en het Groot Paleis, we nemen een taxi het blijkt een kort ritje.

Onze zoon Teun krijgt sinds we geland zijn op Bangkok alle aandacht en vind het prima, hij heeft voor iedereen een grote glimlach zolang ze hem maar niet optillen..
In de straatjes voor ons hotel zit een keur aan eettentjes of nou ja buitenkeukens, we kiezen er een waar het gezellig druk is. We eten er heerlijk, Jos groene curry, ik zelf en Teun Pad Thai met kip een prima keuze.

Op dag 3 hebben we een fietstocht gepland bij Co van Kessel, we moeten er om 7.00 in de ochtend melden. We gaan met 1 gids en 2 begeleiders op pad. De fietsen zijn in prima staat er uitgerust met een fietsstoeltje achter. Het is even wennen in het begin door alle smalle straatjes en steegjes maar dat maakt het wel onvergetelijk. Zo fietsen we letterlijk over een overdekte markt. Ondanks de in goede staat verkerende fietsen krijg ik een lekke band maar geen man over boord de fiets word snel gewisseld. Onderweg krijgen we heerlijk koud water tijdens een korte stop. Onderweg bezoeken we een tempelcomplex. Halverwege komen we bij een pier en worden de fietsen op een longtailboot geladen. De boottocht gaat over de kanalen van Bangkok en geeft een andere en mooie kijk op de stad. We laten het drukke Chinatown achter ons en komen in het buitengebied van Bangkok aan. Hier bevinden zich onder andere de pandanplatages, niet de rijst maar het blad, dit word gebruikt in thee en als kleurstof in gerechten en gebak. Het fietspad is een smal betonpad waarbij er ook tegemoet komend verkeer is, een beetje stuurmanskunst is wel een must. We lunchen lokaal met heerlijke gerechten, allemaal gemaakt voor de westerling... niet te pittig dus. Na de lunch fietsen we nog een stuk om daarna weer aan boord te gaan van de longtailboot die ons terug zal brengen tot Chinatown. Dit laatste stukje gaat ook weer door de drukke en smalle straten.
Na de fietstocht pakken we een watertaxi terug richting het hotel want dat is het als je met een kleintje reist, ze moeten zo af en toe toch even slapen.
's avonds eten we toevallig weer bij het zelfde restaurantje, omdat er vandaag veel van de restaurantjes dicht zijn. (en we voor onszelf een regel hebben dat we alleen ergens gaan eten als er meer mensen zitten) Ook nu weer zijn alle mensen zeer gecharmeerd van Teun, de kok komt wel 3 keer vragen of het "the Boss" allemaal smaakt ...

Foto's

2611d.jpg
2611d.jpg
Ilke