Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Thailand - Bangkok, met de trein er naartoe, Wat Pho

Bangkok
Thailand
Ronderegt

Thailand - Bangkok, met de trein er naartoe, Wat Pho

Zondag 29 maart 2015:
Vannacht is het gaan regenen en onweren en als we om 06.30 uur opstaan is het goed nat, pakken in, ontbijten, betalen de laatste schuld en de eigenaar van het hotel regelt voor ons een tuktuk naar het treinstation van Ayutthaya (speciale prijs 60 Bath totaal).
We kopen 2 tickets naar Bangkok (76 km af te leggen afstand) voor 40 eurocent per stuk en vertrekken even voor half 9 (trein 208 ordinary, klasse 3, p.p. 15 Bath).
Van de buitenwijken tot in het centrum van Bangkok is men bezig met nieuwe fly-over wegen en/of spoorlijnen, de werkzaamheden verhinderen dat het gevallen water van deze nacht en ochtend weg kan en veel straten staan dan ook blank, als we rond 10.15 uur op het hoofdstation aankomen is het echter opgeklaard en beloofd het weer een warme dag te worden.
Na een koffie met chocoladecroissant gaat het met een tuktuk naar het Boonsiri Place Hotel in de Buranasat road en betrekken we een grote kamer aan de voorzijde van het gebouw, beoordelen de kamer en op basis van dat moment nemen we een optie voor nog eens 3 nachten (of was het al een definitieve boeking?).
Bangkok is niet geheel onbekend voor ons na vorig jaar en we lopen dan ook via de City Pillar Shrine (kopen hier wat goudblaadjes, 10 voor 20 Bath) langs het Grand Palace naar de Chang Pier waar we lunchen (Fried rice with chicken en Sticky rice with papaya), vervolgen langs de amulet-verkopers naar een park langs de rivier om even te zitten en de bedrijvigheid gade te slaan.
We besluiten nogmaals (vorig jaar ook geweest) de Wat Pho met zijn grote liggende boeddha te bezoeken, en ontdekken toch weer dingen die we niet of wellicht over het hoofd hadden gezien, voor de toegang hoef je het niet te laten, die bedraagt 100 Bath p.p. inclusief klein flesje gekoeld water. Via het Saranrom Royal Park gaan we terug naar het hotel terwijl het gaat regenen en onweren, het is inmiddels half vijf en de bui is al weer verleden tijd.
's Avonds gaan we naar Khao San road, een uitgangsstraat enkele blokken ten noorden van waar wij tijdelijk verblijven, eten en drinken er, kijken kraampjes, krijgen gefrituurde schorpioenen aangeboden (klein 60 Bath / groot 80 Bath), kopen enkele souvenirs (t-shirt, armbandjes, kikker die geluid maakt als je het stokje over zijn rug haalt) waarna we teruggaan naar het hotel.
De straat van het hotel heeft een metamorfose ondergaan, alle eetstalletjes zijn opgeruimd en hebben plaats gemaakt voor veel (heel veel) meisjes met hun beste beentje voor, langs en op de weg, het bleef nog lang onrustig in de straat. Nu ik dit schrijf denk ik "dat verklaard de regels wellicht die ik eerder diende te tekenen van het hotel"
a. 300 Bath fine for soiled mattress and 200 Bath fine for soiled sheet/quilt
b. there will be 500 Bath charge per person for unregistered guests

Foto's

62cc5.jpg
62cc5.jpg
Ronderegt
1b989.jpg
1b989.jpg
Ronderegt
e1013.jpg
e1013.jpg
Ronderegt