Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Bangkok

Bangkok
Thailand
Jonneke

De eerste dag in Bangkok!

Hoi iedereen!
Ben veilig aangekomen in Bangkok hoor! En het is hier zooo mooi!
Gisteren is de vlucht goed verlopen, we waren zelfs iets te snel. Kwam om 19:00 uur aan en toen moest ik nog tot 02:00 op Simone wachten.. Had eerst maar even iets gegeten op het vliegveld (was nog best lastig, ze spreken hier vrij slecht Engels) en daarna in slaap gevallen op een plastick bankje waar ik 3 keer achter elkaar wakker gemaakt werd door een Thais meisje die een gesprek wilde aangaan. En daar had ik dus echt geen zin in want ik was half dood van mn vlucht :P.
Toen om 00:00 naar de ontvangsthal gegaan waar Simone zou aankomen maar dat kneusje had dr vlucht verkeerd verzet (17 april ipv maart) dus dat was ook nog een heel gedoe geweest. Uiteindelijk kwam ze dus 2 uur later aan dan gepland.
Toen moesten we op zoek naar een hotel in het centrum, maar dat was blijkbaar nogal ver. Dus we moesten een taxi. Volgens die vrouw was het 300 baht p.p en wij geloofden haar natuurlijk :P (even voor de duidelijkheid: 1 euro is ongeveer 45 baht). Er zaten nog 2 andere meisjes in de taxi en toen we bij het hotel aankwamen hoefden zij maar 150 baht p.p te betalen. Nog geen half uur in Bangkok en ze probeerden ons al op te lichten! Dus wij hadden natuurlijk ook maar mooi 150 betaald. Daar was die man niet heel blij mee maar we zijn maar gewoon weggelopen, moehaha!
Toen in een super goedkoop hotel -> 450 baht voor een 2 persoons kamer met airco en tv en badkamer. Is dus 5 eurootjes p.p.. wel goed te doen vind ik zelf!
Vandaag heerlijk uitgeslapen en vervolgens met een tuktuk door Bangkok gereden. Dat is dus ook echt accosiaal goedkoop he.. die man vroeg 5 baht per uur (10 cent!!) maar toen ie klaar was met de toer hebben we hem maar 20 baht gegeven (wat nog suuuper goedkoop is, haha!) Dat mannetje had ons ook naar een paar familie zaakjes gebracht waar hij dan ook commissie voor krijgt maar voor dat geld vind ik dat echt geen probleem hoor.
We hebben vandaag ook de trip naar Cambodja geboekt. Ik vier mn verjaardag dit jaar in de bus en op de grens van Thailand en Cambodja want we vertrekken vrijdag ochtend. Bustrip was ook heel goedkoop (900 baht) je kunt hier zo makkelijk afdingen!
Net terug naar de straat waar ons hotel is, wederom met een tuktuk. Dit keer vroegen al die mannetjes ineens 100 baht maar we hebben net zo lang nee gezegt tot er eentje voorbij kwam die het voor 15 deed, gierige hollanders dat we zijn.
Ik voel me wel een klein beetje of ik in de efteling rond loop hier. Het is allemaal zo anders! Heel chaotisch en er lopen heel veel zwerfkatten & honden en het ruikt ook allemaal heel anders hier.
Het verkeer is hier trouwens ook echt dodelijk! Je ziet overal smog hangen en iedereen rijd elkaar half aan maar dat is blijkbaar normaal, haha.
Ik moet me echt enorm inhouden om niet vanalles te kopen hier! Er zijn zoveel leuke kleine dingetjes. Denk dat ik met een stuk of honderd souvenirs terugkom, hehe.
We gaan straks maar eens avond eten bij een van de duizenden eetstalletjes, lijkt me wel lekker! En daarna een heerlijke Thaise massage, wat is het leven toch zwaar!

Tot de volgende keer!
XX