Bangkok reisblogs

Aankomst in Bangkok

DW was er (tot 02 jul 2011) Gepost op 10 mei 123 reacties

Na de lange, rechtstreekse vlucht waren we dan eindelijk aangekomen in Bangkok, waar onze prachtige reis zou gaan beginnen.
De eerste nacht hadden we vanaf Nederland al geboekt, zodat we ons daar geen zorgen over hoefden te maken en rustig konden wennen aan Thailand. We hadden gekozen voor een guesthouse vlakbij KhaoSan Road.

De hitte en smog slaat ons tegemoet wanneer we op de taxistandplaats aankomen, waar vele felgekleurde taxi’s met lopende motor aan het wachten zijn op klanten.
We regelden een rit en verbaasden ons over de vele boedistische bloemenkransen en talismannen die in de taxi hangen. Ze was druk in haarzelf aan het mompelen, maar had het waarschijnlijk gelukkig erg naar haar zin, gezien regelmatig hardop lachtte.
Het bleek een groot probleem te zijn om het guesthouse te vinden en we waren blij een vaste prijs te hebben afgesproken. De taxichauffeusse wist met flinke behendigheid de auto meerdere malen te keren op drukke wegen. Ze sprak amper Engels, dus we hoopten maar dat het goed kwam terwijl ze de weg aan het vragen was. Gelukkig zat ze er niet ver vanaf en na nogmaals met gevaar voor meerdere tuktuk’s de auto te keren waren we op de plek van aankomst.

Terwijl we met onze in het guesthouse verkregen kaart de omgeving verkenden, werden we om de paar minuten gevraagd of we een Tuk tuk wilden. Dat was wel even wennen, maar het werd gelukkig al snel minder storend (al werden de keren dat we dergelijk aanbod kregen er niet minder op).

KhoaSan Road (en omgeving) is erg levendig en vrij populair onder jongere toeristen. Het nachtleven is er erg divers; je kunt lekker lang op een terrasje hangen, dan wel niet met andere backpackers of je kunt ervoor kiezen een barretje of discotheek op te zoeken.
Daarnaast zijn er ook vele marktkraampjes en winkeltjes. Ook op culinair gebied is er keuze genoeg; volop restaurantjes en op iedere hoek van de straat (en daar tussenin) staat wel een karretje waar eten, drinken of snacks te koop worden aangeboden.
De eerste avond hebben we ons eten bij zo’n karretje gehaald en op de stoep opgegeten.
Dergelijk eten is erg goedkoop en uitermate lekker. Je kunt zelf kiezen welke noodles en groente je wilt en het wordt vervolgens voor je gewokt. Gezien het vlees en vis de gehele dag op zo’n karretje zonder koeling ligt, hebben we echter voor de zekerheid wel gekozen voor een vegatarische maaltijd.
Ook kun je op straat kokosnootsap kopen; heerlijk vers uit de kokosnoot (die krijg je er trouwens ook bij). Als snack raad ik ‘sticky rice’ aan; deze zoete rijst is een typisch Thaise lekkernij!

Al met al; ondanks de hectiek van Bangkok, was onze eerste indruk erg positief. Met name het levendige KhaoSan Road was al een ervaring op zich!

DW Positie 32488 (0 p.) Lid sinds 09-05-2012 Foto's en tips: 44 Blogs: 12 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
karretje op straat waar je eten kunt kopen.
blogfoto nr. 2
verse kokosnootmelk!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een brutaal visje en een bijzondere vliegshow
3 1
Gepost op 14 juli
Thailand Ayutthaya
Een moeizaam begin in Ayutthaya
0 1
Gepost op 09 juli
Thailand Ayutthaya
Lampang; Toeristen gezocht!
2 6
Gepost op 26 juni
Thailand Noord Thailand

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuke intro, vlot geschreven!

DW

Door: DW • Geplaatst op

@ Ciske;
Bedankt voor de tip.
We waren bij aankomst nog wat sceptisch, maar naardat we later op lokale marktjes zagen dat het vlees daar sowieso niet in de koeling verkocht werd hebben we deze vooroordelen overboord gegooid. Zijn tijdens onze hele reis maar één keer ziek geworden (erg typisch; dat was toen we een keertje NIET low-budget gegeten hadden!)

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Nou ik kan je de vlees/kip gerechten erg aanbevelen. Al meerdere malen daar geweest en altijd heeeerlijk geëten en nog nooit ziek geworden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.