Bangkok reisblogs

Tuk-tuk's in Bangkok

moontje-69 was er (tot 21 aug 2008) Gepost op 11 jan 122 reacties

We zijn gisteravond nog wezen shoppen in Bangkok op de Suan Lum Night Bazaar. Best een eindje weg van ons hotel.Nikki en Mylene wilden op de terugweg graag nog even 1 x met de tuk-tuk!!
Nou...ik wilde me wel opofferen en Jeffrey ging ook maar mee.De rest nam een taxi voor 100 bath.
Nadat al 3 tuk-tuk's ons weigerden omdat het te ver was met de tuk-tuk vonden we eindelijk een chauffeur die ons wel mee wilde nemen! Ook voor 100 bath...Ik had toen moeten weten dat er iets niet klopte
John stopte nog snel even 200 bath in mijn hand en zonder mobiel, veel bagage en drie kids begonnen we aan ons avontuur.
De chauffeur begreep onderweg niet meer waar we heen moesten en bracht ons naar een ander hotel.Na veel thaise uitspattingen en weinig engelse woorden kreeg ik het al erg warm....
We zaten ondertussen in een of andere ghetto wijk.Erg zwart...die had ik mijn hele vakantie nog niet gezien in Thailand.Maar die zaten dus allemaal in de straat waar wij nu stilstonden.Allemaal keken ze ons aan....wat deden wij in hun wijk?Daar horen geen toeristen...
Nou...ik wilde er ook niet zijn!!
Vooral niet met die kids.
Er kwam een andere tuk-tuk en nadat ik hem uitlegde waar ik heen moest wist hij het zogenaamd wel te vinden.Voor 400 bath..ja,dat had ik natuurlijk niet.En geen mobiel.Oja,had ik al gezegd dat het al 23.15 uur was en dus alles donker en gesloten?
Gelukkig wilde de chauffeur ons wel brengen en met behulp van een Thaise tolk die ook geen engels sprak mochten we instappen.Dus snel die andere betalen,overstappen met 20 paar ogen in onze rug geprikt en alleen maar roepen:GO-GO-GO !!

Gelukkig begreep hij het en al snel zaten we op de rijksweg(!)...ja...met de tuk-tuk...We reden echt op plekken die we nog niet gezien hadden in Bangkok! De complete roze buurt van Bangkok kwam voorbij.Ik was echt bang dat hij ons hier ging dumpen.Pure achterbuurten...wat doen we hier?? Even vragen aan de chauffeur..Die weet het ook niet meer en is de weg kwijt! Na rondvragen aan 3 taxi chauffeurs en 2x oversteken van de rivier (waar zit nou dat verdomde hotel? Het lag toch aan de rivier?) zagen we eindelijk de juiste brug! En nadat wij hem nog even de weg wezen konden we eindelijk weer de rest van de familie in onze armen sluiten!!
Pfff.wat een avontuur.Voor mij geen tuk-tuk's meer in de nacht!

moontje-69 Positie 36102 (0 p.) Lid sinds 20-01-2011 Foto's en tips: 30 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vulkaan de Merapi
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Kofferloos deel 2
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Voor de helft geland...deel 1
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java

Reacties bij deze blog

moontje-69

Door: moontje-69 • Geplaatst op

Bedankt voor de tips. En eerlijk gezegd heeft Bangkok mijn hart wel gestolen hoor. We hebben ook de taxi-boot gebruikt over het algemeen. En gewone taxi's. Maar de kids wilden op de laatste avond voor het vertrek nog 1x met de tuk-tuk. En dat was spannender dan we hadden verwacht. Onze andere tuk-tuk ritjes waren superleuk geweest. Dus niks negatiefs hoor maar in de avond slaan we het voortaan over..ik dacht dat ik wat stoerder was haha

Door: • Geplaatst op

Beste Moontje,

Zoals je zelf hebt ervaren is Bangkok een stad met vele contrasten.
Zelfs in bepaalde buurten waar je s`middags leuk gaat shoppen , veranderen sàvonds na 20.00 uur in het nachtleven. De winkelstraat blijkt plots veranderd te zijn in een roze buurt. Zo is dat nu eenmaal in Bangkok, jammer dat je dit niet van te voren wist. De taxi`s hebben alle taximeters, spreken over het algemeen beter engels , de Tuk Tuks niet, dus opletten geblazen.
Een andere goede optie is de Skytrain, veilig en brengt je overal naar naar toe in het hart van Bangkok waar de Farang heen wilt. Let wel op deze sluiten excact om 00.00 uur. Zoals je al zelf zei hebben jullie een hotel bij de rivier dus een taxiboot van het hotel zit hier bij inbegrepen.
ideaal om dus met de taxiboot naar een Skystation te varen en daar de Skytrain te pakken. Op de borden staat precies uitgelegd hoe te handelen. Zeer confortabel met de kids en ook nog heel leuk en veilig om te doen, Doe wel je beurs safe opbergen in de Skytrain, dit word ook duidelijk aangegeven op de stations.

Veel plezier en groetjes uit Koh Chang.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.