Bangkok reisblogs

bangkok

lucas was er (tot 03 nov 2011) Gepost op 03 nov 113 reacties

Thailand, bangkok.

Iedereen droomt er waarschijnlijk van om de wereld rond te reizen en ik heb de luxe, ouders te hebben die het idee hebben dat het belangrijk is wat van de wereld te zien. Zo zijn we inmiddels al weer bijna een jaar geleden richting Azie vetrokken. De eerste bestemming op het lijstje was Bangkok en als ik daar op terug kijk, is het enige wat ik zie, een bloeiende stad met de drukte van Azie. Een van de indrukwekkendste plekken waar je kan komen. De stad die 24 per dag, 7 dagen in de week een levende stad is waar altijd wel iets gebeurt. Wij zaten in het hotel Rambuttri village inn, dit was een geweldig hotel en een hele prettige plek om na een drukke dag te kunnen relaxen. Het ligt dichtbij Koh San road, eigenlijk het backpakkerscentrum van Bangkok, wat je zeker niet mag missen. Wat je hier moet doen is eigenlijk gewoon ergens gaan zitten en een tijdje rond kijken en over je heen laten komen. De hoeveelheid dingen die daar gebeurt, is ongelofelijk. Je zult hier verkopers zien, die mensen bijna aanvallen voor wat aandacht. Wat ook leuk is, zijn de mensen die daar "Thaise" spullen verkopen. Deze mensen hebben bijna 200 spullen om zich gehangen, allemaal om te verkopen. Wat ik heel erg vond om te zien, waren de kleine meisjes die daar roosjes verkopen, daar kun je eigenijk geen nee tegen zeggen. Het enige probleem (als je "ja" tegen 1 verkoper) is dat je in een groep van 500 verkopers komt vast te zitten.

Een van de hoogste punten van Bangkok zijn natuurlijk de tempels. Een van de bijzonderste waar ik ben geweest, is waarschijnlijk het tempelcomplex bij het paleis van de Thaise koning. Het is een heel bijzondere plek, waar je echt de rust van Thailand voelt. Het enige nadeel is dat er in het hoog seizoen vaak veel toeristen zijn. Een goede mogelijkheid is daarom buiten het hoogseizoen te gaan, of heel vroeg in de ochtend te gaan. Je vermijd dat de drukste momenten van de dag.

Daarnaast is een fietstocht door Bangkok heel bijzonder. Wij hebben dit gedaan met ko van kessel, dit was heel indrukwekkend. Je ziet hierbij echt hoe de Thai leeft en wat hij in het dagelijks leven doet. Bij deze tocht maak je ook een boottocht over de rivier die dwars door Bangkok stroomt. Je gaat ook een zijrivier, daar zie je veel varanen zwemmen en zie je vanuit het water hoe de mensen hun huizen inrichten.

Het is ook leuk om naar de weekend market te gaan en daar gewoon een beetje rond te kijken. Het is een gigantische markt met vele duizenden kraampjes. De markt is opgedeeld in verschillende buurten: antiek, kleren, keukenspullen, enz. Het is ontzettend leuk en vooral de dierenbuurt die grappig is om te zien. Je ziet daar mensen die daar met hun huisdier zijn en hun huisdier aankleden (zie de foto's).

In Bangkok heb je veel gewone taxi's, maar de tuktuk's zijn natuurlijk veel leuker. Ze zijn heel goedkoop, als je het goed aanpakt. Er word altijd onderhandeld en zij zullen waarschijnlijk zeggen dat ze je voor 5 bath de hele stad rondbrengen. Alleen merk je dan dat je bij vele winkels moet rond kijken (de winkel eigenaars hebben afspraken met tuktuk chauffeurs). Je moet dus eigenlijk zeggen "no stop" en dan zullen ze zeggen rond de 200 bath. Dan begint het onderhandelen. hierbij moet je uitgaan van 20 bath per persoon.

lucas Positie 16339 (0 p.) Lid sinds 03-11-2011 Foto's en tips: 1 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
zwembad bij hotel
blogfoto nr. 2
het tempelcomplex bij het paleis
blogfoto nr. 3
bij dieren buurt
blogfoto nr. 4
bij dieren buurt
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Paramaribo naar Albina (via Moengo)
4 3
Gepost op 22 augustus
Suriname Commewijne
colacreek
0 3
Gepost op 17 januari
Suriname
de oversteek van de rivier en dan...Paramaribo!
2 12
Gepost op 06 november
Suriname Paramaribo

Reacties bij deze blog

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Helaas zijn de omstandigheden in Bangkok op dit moment niet zo rooskleurig. Alles onder water...

papillonreizen

Door: papillonreizen • Geplaatst op

Wat een bof, Lucas, om met je ouders zo'n reis te maken!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Mooie ervaring Lucas, leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.