Bangkok reisblogs

Eindelijk... Bangkok!

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 102 reacties

Hallo allemaal,

De titel verraadt de inhoud eigenlijk al: wij zitten in Bangkok! Gisterochtend om goed 9u vertrokken we uit Scherpenzeel richting Dusseldorf, waar we op het vliegtuig naar Munchen stapten. Om 16u vertrok de Boeing van AirBerlin dan eindelijk richting Bangkok. Stiekem hadden we toch wat op gezien tegen deze vlucht, want 11u is een hele zit. Maar we kunnen niet anders dan zeggen dat het 100% is meegevallen!!! Het vliegtuig zat bij lange na niet vol, dus we konden mooi achter elkaar gaan zitten, zodat je 2 plaatsen per persoon had en dus wat meer ruimte had om te slapen. Niet dat we veel geslapen hebben, maar het had wel gekund! En uiteindelijk stonden we vanochtend om 7.30u (lokale tijd, 't is hier 5u later) op Bangkok Suvarnabhumi Airport.

Op het moment dat we uit het vliegtuig stapten, vonden we het al best warm. Vervolgens konden we de koffers pakken en op naar de reisagent. We kwamen al wat dichter bij de buitendeur en inmiddels vonden we het al echt warm. Reisagent gevonden en op naar de taxi (die dus buiten staat)... Joow, daar was het pas echt heet!!! Als je alleen maar adem haalde (en dat is toch essentieel om te genieten van de vakantie), brak het zweet je al uit!

Op weg van het vliegveld naar het hotel vielen we van verbazing in verbazing. We hadden van Bangkok verwacht dat elk stukje beschikbare grond volgepropt zou staan met hoogbouw, van flats tot heuse wolkenkrabbers. Maar zodra we van het vliegveld afreden, viel ons op hoe groen Bangkok wel niet is! Ook wolkenkrabbers of enige andere vorm van hoogbouw (=hoger dan de 3e verdieping op het Eekhoornnest) zagen we niet. Verder viel op dat er super-de-luxe bebouwing doodleuk naast krottenwoningen stonden. In het verkeer gedraagt men zich als gekken (onze taxichauffeur deed daar overigens braaf aan mee)! Niet alleen rijden ze links, ze jagen je net zo makkelijk rechts voorbij terwijl de chauffeur 130 reed op een weg waar je 80 mag. Oh, en trouwens: het is ook echt heet! Zodra we uit de taxi stapten, kregen we weer een beste klap!

Bij het hotel aangekomen (rond half 9, 9u), konden we onze kamer nog nie in. Dus wij gingen ons even iets opfrissen en omkleden (teenslippertjes, korte broek, t-shirtje, want - ik weet nie of jullie dat al begrepen hebben - het is hier heet) en de stad in! Op naar Khao San Road, het backpackersparadijs. Hoe kan je dat nou beter doen, dan met een tuk-tuk, zo redeneerden wij. Ehm, nou, alles!!! Die vent zette ons af bij een pakkenzaak, ver van Khao San Road, terwijl we daar echt nie om vroegen. Vervolgens werden we door hem naar binnen gestuurd, maar door de verkopers, toen we zeiden dat we toch niks gingen kopen, weer net zo hard naar buiten. Eindelijk kregen we onze zin, we werden afgezet bij Khao San Road. Overigens, in beide betekenissen van het woord! De beste man vroeg 100 Baht, voor een ritje van 10 minuten (waarvan 7 naar die ***winkel van hem)! Vervolgens wel even de Khao San Road over "geflaneerd", maar daar liepen honderden van die mafkezen die ons allemaal vrijwel kosteloos naar welke Wat (=tempel) dan ook wilden brengen... Eerst stonden we ze nog vriendelijk te woord en bedankten we ze, maar aan het eind van de straat (die maar liefst zo'n 200m lang is), waren we ze zo zat dat we ze maar straal negeerden. Daar maar snel een echte taxi gepakt en terug naar het hotel, want 's middags stond de fietstocht al op het programma.

We waren toch wel een beetje overdonderd door Bangkok (o.a. door de hitte...), dus we waren wel benieuwd naar wat de fietstocht door Chinatown ons zou brengen. Nou, ook daar kunnen we kort over zijn:

Het fietsen was helemaal geweldig!!! Bangkok is een prachtstad, de mensen zijn supervriendelijk en je kijkt je ogen uit! We hebben vanmiddag door Chinatown gefietst, met de longtailboot de Chao Praya overgestoken en door Thonburi gefietst.
Kinderen komen van alle kanten op je af om te zwaaien, handje-klap te geven en ook volwassenen zwaaien, groeten en roepen je enthousiast toe. En ja, wij zijn zo naief om te geloven dat ze alleen maar aardige dingen riepen!

We vonden het echt super om op deze manier het andere Bangkok te zien, weg van het drukke, chaotische en toeristische centrum (de hitte bleef wel het zelfde, voor degenen die zich dat afvragen...). Het viel ons op dat de meeste Thai er heel goed in zijn om zo weinig mogelijk te doen. Ze staan of zitten overal te ouwehoeren of liggen te pitten. En anders zijn ze aan het eten of koken! Er is werkelijk overal eten te koop, ook op het " platteland". Dat platteland is een stuk Bangkok tussen twee behoorlijk drukke wegen, waar je je plotseling in Burgers Zoo waant. Tenminste, dat hadden Nadine en ik, want we zeiden dat op het zelfde moment tegen elkaar. Zo bizar, zo'n stil, mooi en groen stuk in deze wereldstad! Echt een enorm contrast!

Verder hebben we nog een stuk heerlijk gevaren over de vele watertjes die Bangkok rijk is. Tot slot de middag afgesloten met een echte Thaise maaltijd (die alleen nie zo heel pittig was) en weer terug naar het beginpunt om de fietsen in te leveren en daarna naar het hotel. Zo is de middag (van 13u tot 18.30u op de fiets gezeten) omgevlogen!

Nu we zitten, merken we allebei dat we het toch wel aardig zat zijn. Het vliegen, een nacht overslaan en (ja, echt hoor!) de hitte hakken er behoorlijk in! Het biertje op een rooftop-terras slaan we dan ook maar ff over. We duiken zo al ons mandje in! Morgen worden we namelijk om 6.15u opgehaald om naar de Floating Market en vervolgens naar Kanchanaburi te gaan. Daar hebben we geen elektriciteit, laat staan dus internet, dus de volgende update zal vanuit Chiang Mai komen (evenals wat foto's, nu echt geen zin in).

groeten vanuit (een heet ) Bangkok!

Nadine & Mark

DvanBaaren Positie 22861 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

Oudemac

Door: Oudemac • Geplaatst op

Groen en geen wolkenkrabbers in Bangkok??

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Leuk hé zo'n fietstocht. [ zeker met Co van Kessel ]. ja zo'n eerste dag BKK kan je al behoorlijk slopen maar 'n goede nachtrust doet wonderen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.