Bangkok reisblogs

BKK-CMI

reau was er (tot 08 jan 2001) Gepost op 19 jun 100 reacties

05:00 uur in de ochtend. De telefoon ging. Zodra ik op de mijn horloge keek, maakte een gevoel van ontkenning zich van mij meester. Ik nam de hoorn op en hoorde aan de andere kant "yoh wake ohp cah suh". Da's waar ook; gisteren nog een wake up call besteld omdat we geen wekker bij ons hebben. Eenmaal buiten houden we -nog slaperig- op straat een taxi aan om ons naar Co te brengen. Vandaag is namelijk de grote dag dat we Bangkok te fiets te lijf gaan. We zijn toch wel wat huiverig gezien de tuk-tuk rit die we gisteren hebben mogen beleven. Zo'n rit overtreft de wildste attracties van de Six Flags en de Tilburgse kermis, zeg maar. Scheurend langs auto's en bussen langs, waarbij je het gevoel krijgt dat Thaise millimeters kleiner zijn dan in Europa. Zelfs af en toe bij kruispunten door rood licht gereden en dan maar gokken of de auto's van links, rechts of rechtdoor je zullen gaan scheppen. Ja, ze zijn hier dol op spelletjes...
Na de briefing van Co gaan we met een groepje van zo'n 16 man op de fiets door BKK. Wat een fantastische ervaring! Over de markt gereden, door hele smalle steegjes in buitenwijken, op verhoogde fietspaden van 1 meter breed en meteen ook maar 1 meter boven de grond en dan zonder zijhekjes. Niet zo verwonderlijk dus dat 2 van onze groep na een stuurfoutje in de greppel belandden. Welke Hollander gaat er dan ook in BKK fietsen.... Onvergetelijk is het gevoel dat je bij iemand door de woonkamer fietst. De steegjes waren dermate smal dat sommige gezinnen vanaf een bankje aan de rechterkant van de steeg naar de televisie in de woning keken, links in de steeg. Zit je net nieuws te kijken, komen er 16 Hollanders door het beeld fietsen. We blijven een raar volk.....

's Avonds hebben we Thai box wedstrijden in het Lumpini stadion bezocht. De sfeer was minder broeierig dan in de films van die Belg JC Verdamme ofzo. Geknokt werd er wel degelijk. Alleen waren de deelnemers jonger dan de stoere mannen in de films. Ze begonnen met een partijtje van jochies van een jaar of 8. En de hoofdpartij ging tussen jongens van een jaar of 17. (Het zou me niet verbazen als ze toch 27 bleken te zijn want de leeftijd raden van Aziaten is hier 1 van de moeilijkste spelletjes).
Nog een spelletje (van de tuk-tuk chauffeurs): toeristje oplichten. Is soms leuk maar soms maken ze het wel erg bont. Gisteren nog vroeg er 1 160 baht voor een ritje van ca. 20 min. Ik vond dat die gek was en zei dat ik 40 wilde betalen. Uiteindelijk zijn we 60 overeengekomen. En waar gaat het uiteindelijk om: 100 baht is fl. 3,=. Is eigenlijk peanuts maar hier heb je er wel een khao phad kai en een potje bier voor. Toevallig.

Vandaag zijn we brak in Chiang Mai aangekomen. 15 uur in de nachttrein gezeten voor ca. 750 km. Morgen gaan we op een 3-daagse trek in een gebied ten noorden van Pai. (Dicht bij de grens)
Verder gaat alles prima. M'n genen laten me in de steek en het lijkt nu wel of zij meer aziatisch bloed heeft dan ik: Ik zweet me de pleures en Ursula niet. Het eten gaat ons prima af we hebben ook al langs de kant van de weg gegeten en alles vindt nog steeds via de normale vorm de weg naar het toilet. Lijkt me eigenlijk wel een prima zin om mee af te sluiten.

reau Positie 26877 (0 p.) Lid sinds 06-06-2009 Foto's en tips: 10 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Thailand - the last episode (for now)‏
0 0
Gepost op 19 juni
Nederland
Rai Leh
0 0
Gepost op 19 juni
Thailand Andaman kust
Pai, Chiang Mai, Sukothai, Khao Yai, Nakhon Pathom
0 0
Gepost op 19 juni
Thailand Noord Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.