Bangkok reisblogs

Deel 27: afscheid van Azie

marianneV was er (tot 29 dec 2009) Gepost op 11 mei 100 reacties

Dag 28: De laatste dag: Bangkok
We moeten onze hotelkamer al om 11 uur verlaten, maar gelukkig blijkt het mogelijk een van de kamers aan te houden, zodat we toch nog een eigen stek hebben.

We gaan met 'dad', zoals we onze taxichauffeur van vandaag noemen omdat we van hem een telefoon krijgen waarmee we hem kunnen bellen als we verder willen. Hij staat daarin als 'dad'.
We beginnen met de Wat Pho. Deze tempel, uit 1789 heeft in het middencomplex een liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Een enorme luiaard!
We hopen weer eens flink wat monniken tegen te komen, want die hebben we toch gemist in Vietnam. Er zouden er honderden wonen, maar op het complex zelf zagen wij er welgeteld één!
Het is er wel prachtig! Gigantische stupa's van geglazuurd keramiek geven het terrein een wel heel bijzonder aanzicht!
Het volgende onderdeel van de 'excursie' is het koninklijk paleis. Als je er omheen loopt zie je, zo'n drie kilometer lang, alleen maar witte muur, met af en toe in de verte een torentje daarboven uitstekend. Dat hadden we ons wel iets anders voorgesteld, zeker in die enorme hitte.
Gelukkig is het op de boot waarmee we even later over de 'khlongs' varen een stuk koeler. We hebben weer een boot voor ons alleen. De khlongs zijn smalle rivierstraatjes waarover nog steeds een groot deel van het verkeer van de wijk Thonburi loopt. De oevers geven een heel gevarieerd beeld: veel grote en kleine watts, huizen van de rijken, die lekker met de achterkant van het huis aan het water liggen maar ook veel schamele huisjes op houten palen waar mensen hun was doen in het water en hun koopwaar aanbieden op kleine bootjes.
We lunchen bij Chinees Peking. Daarna brengen we de rest van de middag door op het dak van het hotel, waar het zwembad is en lekkere rustbedjes staan. We willen een beetje uitgerust aan de reis kunnen beginnen.
We hebben voor deze avond gereserveerd in het Sirocco restaurant, dat op de 64ste verdieping van een enorm gebouw ligt. Sirocco is het hoogste openlucht restaurant ter wereld. Een geweldig uitzicht! Het is een hele ervaring! Het eten is lekker, maar geen hoogstandje en de wijn is gewoon lekker, maar echt belachelijk duur.
Fijn dat we daarna nog een eindje kunnen lopen - een half uurtje. Wel heel erg warm nog, ook op het dakterras van ons hotel waar we de rest van de avond proberen weg te werken. We zijn moe van de warmte en alle indrukken en zouden best naar bed willen. Maar ja, het vliegtuig vertrekt om half drie en we worden rond kwart voor elf opgehaald. De tijd gaat uiteindelijk toch redelijk snel, en in het vliegtuig slapen we allemaal. De een wat meer dan de ander. Zo krijgen we die ruim twaalf en een half uur wel om. We komen tegen half tien aan en nemen dan de trein naar huis. Heerlijk om iedereen straks weer te zien.
Het was zonder meer een geweldige reis!!!!!

marianneV Positie 19511 (0 p.) Lid sinds 04-05-2010 Foto's en tips: 77 Blogs: 32 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
We beginnen onze ontdekkingstour in Bangkok met de Wat Pho.
blogfoto nr. 2
Een facet van het koninklijk paleis
blogfoto nr. 3
Alsof we nog niet genoeg water hebben gezien maken we een bootto
blogfoto nr. 4
Sirocco is het hoogste openlucht restaurant ter wereld. Een gewe
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Deel 5: Senegal, hetzelfde, maar toch anders
4 2
Gepost op 22 mei
Senegal Centraal Senegal
Deel 4: Op bezoek in de compound
4 1
Gepost op 21 mei
Gambia West Gambia
Deel 3: Vis, vis en nog eens vis....
4 0
Gepost op 20 mei
Gambia West Gambia

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.