Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Stopover en fietsen door Bangkok

Bangkok
Thailand
Janhermens

Stopover en fietsen door Bangkok

Vanmiddag, 6 okt. om 13.30 uur kwamen we na 10 uurtjes vliegen aan in Bangkok. Christien voelde al meteen dat het erg heet was en trok in het vliegtuig nog de korte broek aan! Jammergenoeg heb ik hier geen foto van!
Een lachend gezicht stond ons al op te wachten, dit keer noemen we hem 'Gerrit' maar we zullen hem niet meer zien verder.
We zitten in het Navalai River Resort, een prachtig hotel aan de rivier (http://www.agoda.nl/asia/thailand/bangkok/navalai_river_resort.html).
We hebben net gegeten, heel lekker maar zooooooo heet. We hadden al mild genomen, zelfs de gedroogde en verse pepers aan de kant gelegd, maar wat er over bleef was nog pittig: een hele lemon, klein gesneden, 10 teentjes knoflook ook klein gesneden en zoveel gember en koriander!!
De muggen doen hier aardig hun best, dat komt (zegt Christien) doordat de rivier zoet is!
We zijn nu een beetje gaar, Christien noemt het 'verreisd'. Morgen om 5.45 uur op, want we gaan fietsen (zie onder google bij 'Co van Kessel Bangkok Tours).

Jetlag? Christien heeft er altijd last van, maar vannacht kon ik er ook wat van. Na het eten gisteravond vielen we om 20.30 uur als een blok in slaap om vervolgens om 24.00 uur klaar wakker te zijn. En we moesten nog wel zo vroeg op! Om 4 uur vielen we weer in slaap en ik, Jan, was om 5 uur al weer wakker.
Een frisse douche met een klein straaltje water maakte ons desondanks weer monter en fris. Last van het pittige eten van gisteren hadden we gelukkig niet, we waren dus snel klaar met douchen!
Voor ontbijt was het nog te vroeg, maar een lunchbox met minimale sinasappeltjes, een kleffe sandwich en een pakje appelsap stond al bij de receptie klaar.

Om 7 uur (7 okt.) begon onze fietstocht begeleid door twee gidsen. We hebben een prachtige route door de stad gefietst, dwars door marktjes, door tempels (!), over hele smalle weggetjes, en per boot over het water. Wat kunnen die snel over dat klotsende water, het lijken wel vliegtuigmotoren die erop zitten.
Dorst hoefden we niet te lijden, want elk uur kregen we een nieuw flesje water. Om 11 uur kregen we een overheerlijke Thaise lunch, deze keer extra mild. Rijst met allerlei verse groenten en kip, soep vooraf en fruit toe. De Thaise ananas is misschien wel de lekkerste ter wereld! Bovendien kregen we nog een heel brood om aan de vissen in de rivier te voeren. Dikke vette vissen vochten als gekken om dit brood. Ze hadden ook allemaal een grote mond!

Het was gelukkig niet al te warm, maar het laatste uurtje begon het te stortregenen, zoals wij wel gewend zijn in de tropen. We kregen een regenjasje, dat bij het aantrekken al kapot ging en dus lekte. Maar zonder lek werd je eronder toch al nat van het zweten.

De taxichauffeur die ons terug bracht kon geen Engels lezen, wist dus niet waar hij ons moest brengen. We moesten dus zelf de laatste stukjes lopen!
Moe maar voldaan zijn we weer terug in het hotel, dadelijk gaan we op het dak zwemmen!!

Het is nu 8 okt. 11 uur, we gaan om 14.00 uur de stad weer verlaten op weg naar het vliegveld voor onze vlucht naar Hanoi.
De toeristische attracties van Bangkok hebben we natuurlijk allemaal niet gezien, daarvoor is een stopover te kort. We hebben dus geen Grand Palace, geen Wat Phra Kaeo, geen Wat Po en geen Damnoen Saduak gezien! We hebben wel een prachtig en divers stuk Bangkok gezien tijdens onze fietstocht.Op het verste punt waren we 25 km. van ons vertrekpunt verwijderd. De trip met een longtail-boot over de klongs van Bangkok was een verrassend extra. Ook hebben we mogen proeven van de Thaise keuken, het standaard eten 'Phat Bai' (bami) is zo heerlijk en natuurlijk ook hier weer 'nam plaa', de verrukkelijke vissaus!

Gisteravond hebben we natuurlijk weer heerlijk gegeten. Het meisje dat ons eergisteren bediende stond al glimlachend op ons te wachten. Zou dat vanwege de fooi zijn? Zijn wij dan te royaal? Ze had het zeker verdiend en ook hier is een schijntje fooi blijkbaar een vermogen!

Foto's

44cf7.jpg
44cf7.jpg
Janhermens
ad060.jpg
ad060.jpg
Janhermens
40ecb.jpg
40ecb.jpg
Janhermens