Bangkok reisblogs

Rondreis door Thailand - Deel 1: Kennismaking met Bangkok

roosje64 was er (tot 10 jul 2004) Gepost op 21 okt 093 reacties

Vrijdag, 9 juli 2004
Na een lange, maar goede vlucht om 07:00 uur plaatselijke tijd eindelijk in Bangkok geland. De paspoortcontrole en douane snel gepasseerd en op zoek naar ons mannetje met de treintickets. En ja hoor, ook dat werkte, Destination Asia uniform aan, kaartjes overhandigd en wij naar buiten op zoek naar de taxi. Voor 550 Baht (zo'n 12 Euro) naar onze guesthouse gereden. Naderhand bleek dat we toch nog goedkoper uit hadden kunnen zijn, als we een taximeter taxi hadden genomen. Dat had 200 Baht gescheeld. Nou ja, het is geen enorm bedrag, dus voelden we ons niet echt genept. Aangekomen bij de Sri-Ayuttaya guesthouse, werd meteen groepen toen ze ons zagen:"Room 14 and 12". Ze wisten precies wie we waren, die kamers had mijn vriendin al voor ons geboekt twee weken eerder toen zij in hetzelfde guesthouse verbleef. Prima kamers met zelfs een leuk dakterrasje! Na het inchecken en uitpakken eerst een ontbijtje gegeten (de bananen pancake is voortreffelijk!) en meteen naar buiten om de wijk Thewit te verkennen. Al snel sloeg de vermoeidheid van een slapeloze nacht in het vliegtuig toe. We zijn terug naar de guesthouse gegaan en hebben een paar uurtjes geslapen. Om 14:00 uur weer klaar voor het grote avontuur. Nou ja, onze puberzoon was bijna niet wakker te krijgen, maar tijdens een lunch van loempia's en Pad Thai kwam hij weer langzaam bij zijn positieven. De rest van de middag een beetje door de wijk gelopen (50 meter verder zit een markt en een prachtige Wat waar je alleen in mag als je in een guesthouse in de wijk verblijft) en om een uur of zes waren Hans en ik klaar voor onze eerste voetmassage. Voor 400 Baht (8 Euro) hebben we samen een massage van een uur gehad. Liggend op grote matrassen naast elkaar, de dames aan onze voeten. Eerst probeerden ze zo'n 5 minuten lang onze voeten bij de enkels af te breken en toen dat niet lukte hebben ze 55 minuten lang geprobeerd om de botjes 1 voor 1 te breken... Wat een kracht komt er uit die handen, en wat was het geweldig! Ideaal om bij te komen van je jet-lag. Ik weet zeker dat dit niet onze laatste voet-massage was.
Een tour geboekt voor morgen: om 06:45 uur worden we opgehaald en gaan naar de Floating Market, River Kwai en Nakhon Pathom. Een hele dag er op uit. Vanavond ook heerlijk gegeten in de Shanti Lodge, wat naast onze Guesthouse ligt. De Shanti lodge is ook een guesthouse en het restaurant daar is voortreffelijk. Goed, veelal organisch eten. Mijn Green-curry was voortreffelijk! Opeens werd het donker en viel er een enorme plensbui die maar niet stopte. Dus door de regen teruggerend naar ons nachtverblijf. Het is nu bijna 23:00 uur en iedereen slaapt; dat ga ik ook maar eens doen!

Zaterdag 10 juli 2004

Vroeg in de ochtend opgehaald en met een mini-bus met nog wat backpackers die we op Koh San Road ophaalden naar de Damnoek Saduak Floating Market gereden. Je krijgt hier een goede indruk van hoe Bangkok eruit heeft gezien voor alle kanalen werden gedempt. Het ligt op zo'n 1,5 uur rijden van Bangkok. Onderwerg werd er gestopt bij een kokos-suiker fabriekje. Wat kokos-suiker geproefd (lekker!) en even rondgewandeld in de gebruikelijke souvenir-shops. Verder met de bus en net voor de Floating Market stapten we uit en gingen vervolgens verder in een longtail-boot, oftewel de James Bond boten. Met deze boten op hoge snelheid naar de Floating Market gevaren en daar overgestapt in een soort punter en daarmee de markt op. We waren net voor de grote drukte. Toen we om 11:30 uur weggingen was het echt ontzettend druk en lagen de bootjes gewoon klem in het water. Het was erg leuk om te zien hoe er gehandeld werd op het water, mandjes vastgebonden aan lange bamboe stokken waarin eerst de waar werd gelegd en men vervolgens het geld moest stoppen. Ga hier zo vroeg mogelijk naar toe en je bent voor de busladingen toeristen die in de loop van de ochtend arriveren.
Vervolgens weer in de mini-bus naar Kanchanaburi, naar de Bridge over the River Kwai. Eerst naar het oorlogskerkhof waar veel soldaten liggen begraven die als krijgsgevangenen aan de Birma spoorweg hebben gewerkt. Best wel vreemd om in Thailand een kerkhof te zien met zo veel Nederlandse namen..... Vervolgens het Jeaath War Museum bezocht, waar je een goede indruk krijgt van deze periode uit de Thaise geschiedenis. In datzelfde museum een zaaltje met daarin de geschiedenis van de evolutie van de mens. Vreemde combinatie. Vanuit het Jeaath War Museum heb je een mooi uitzicht op de brug. ik dacht eerst dat er een spellingsfout was gemaakt (zoals je er zoveel tegenkomt) in de naam en het het Death War Museum moest zijn, naar Jeaath staat voor Japan, Engeland, Australie, Amerika, Thailand en Holland, de landen die betrokken waren bij de aanleg van de Birma spoorweg. Toch nog even een stukje de brug opgelopen. De originele treinrails liggen er nog. Toen we op het eerste deel van de brug liepen moesten we zoveel mogelijk aan de kand omdat er net een trein aankwam, die dus rakelings langs alle toeristen rijdt.
Tenslotte zijn we naar de Nakhon Pathom gegaan, waar de grootste Chedi van deze provincie staat. De stupa is ooit maar 39 meter hoog geweest maar werd later door Rama IV in 1853 overkoepeld door een stupa van 120 meter hoog. We hebben er een prachtige 8 meter hoge Buddha bekeken en een grote liggende Buddha. uiteindelijk via een hoetsnijwerk atelier weer terug naar Bangkok, waar we om 18:30 uur weer arriveerden. E-mail gecheckt in het internet cafe naast onze guesthouse en weer naar de Shanti lodge voor een heerlijke maaltijd.

roosje64 Positie 38517 (0 p.) Lid sinds 05-04-2009 Foto's en tips: 99 Blogs: 4 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Bangkok
blogfoto nr. 2
De graven op het oorlogskerkhof
blogfoto nr. 3
Floating market
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis door Thailand deel 4: Spirits of the Yellow Leaves
0 7
Gepost op 30 oktober
Thailand Noord Thailand
Rondreis door Thailand, deel 3: Bizarre film
3 0
Gepost op 28 oktober
Thailand Centraal laagland

Reacties bij deze blog

carla

Door: carla • Geplaatst op

een vol, maar wel mooi programma !!
prachtig uitgewerkt !!

Everlasting

Door: Everlasting • Geplaatst op

knap dat je alles zo goed herinigen van 2004! leuk geschreven

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Een vol programma zo te lezen. Wat een indrukken zo de eerste dagen. Dat wordt dagelijks een voetmassage vermoed ik.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.