Bangkok reisblogs

Warm Bangkok

jbbtangelder was er (tot 14 aug 2009) Gepost op 24 sep 093 reacties

Aangekomen in Bangkok werden we al weer “vrolijk”opgevangen door de taxi chauffeurs! Dit was erg irritant, je had niet even rustig de tijd om bij te komen en te oriënteren waar je was.
Maar goed uiteindelijk een taxi gepakt, want het was nog wel een aardig ritje naar ons hotel. We maakten meteen kennis met Bangkok, het verkeer was enorm druk en we moesten lang wachten..
Bij het hotel aangekomen, werden we vriendelijk ontvangen en kregen we het bericht dat onze kamer problemen had met de airco.. En dat we voor 1 nacht naar een ander hotel moesten. Nou wij dachten bij onszelf uiteraard dat het hoogstwaarschijnlijk volgeboekt was. Maar goed er werd een taxi voor ons geregeld en werden naar een ander hotel gebracht.
Dit hotel zag er goed uit bij binnenkomst. En er werd ons medegedeeld dat daar ook alles vol zat en we een upgrade kregen van kamer.
Dit was een erg mooi en grote kamer, een soort penthouse heel tof!
We hebben hier lekker geslapen en ’s morgens ontbeten.
We zouden om 10 uur opgehaald worden en naar ons eigenlijke hotel gebracht worden, en dit gebeurde ook. Hier moesten we even wachten, maar dit was ook weer de moeite waard want kregen weer een grotere kamer, echt net zo mooi! Ook weer erg groot, lcd tv en een dvd speler!
Nou we ons hier hebben geïnstalleerd zijn we op pad gegaan. We zijn met de skytrain richting de haven gegaan. Hier hebben we een longtail boot geregeld om door de rivieren te varen. En dit was wel indrukwekkend, want je zag zo het echte bangkok.. armoede en vieze rivieren.
De mensen wasten zich in deze wateren.. heb met ze te doen.
We kwamen langs een aantal tempels, en werden afgezet bij de Wat Arun. Dit is een enorm bouwwerk, en erg mooi! We zijn hier even geweest om het te bekijken en wat foto’s te nemen. Hierna zijn we afgezet bij het koninklijk paleis in de buurt(dachten we!).
Uiteindelijk hebben we een stuk gelopen en het was enorm warm! We kwamen aan bij Wat Poh.. waar de liggende Boeddha is. Deze is 46 meter lang en van goud. Verder in dit complex waren er nog een tal van soorten tempels en gebouwen.. Maar het was erg warm, en we waren op zoek naar de ingang van het koninklijk paleis.. Deze bleek helemaal aan de andere kant te zijn waar we vandaan kwamen. Dus hebben we maar een tuk tuk gepakt en ons daar af laten zetten.
We zijn hier maar even geweest het was warm en we wouden eigenlijk ff ergens de airco in. Dus weer een tuk tuk gepakt, maar ditmaal ging het niet zo vlot. We hadden een oude man die het ding reed. En hij wist niet precies waar we heen moesten.. dat begon al goed. Even later stopte hij om te vermelden dat we nog een tussenstop gingen maken, bij een “vriend”van hem.. Het bleek een juwelier te zijn.. en als hij daar mensen afzet krijgt hij gratis benzine. We hebben hier ook maar een rondje gelopen en toen er weer uit..
De rit was niet echt fijn tussen het drukke verkeer en vieze uitlaatgassen. Ik had het erg gehad.. en nog meer toen hij de weg niet wist! Even later waren we in de buurt waar we heen wouden en zijn we eruit gesprongen! We hadden honger en dorst en warm!
Nou in het winkelcentrum wat gegeten en gedronken.. en uiteraard gewinkeld! Hier waren weer onvoorstelbaar veel winkels!
S’Avonds hebben we bij de MC gegeten.. dat was wel weer lekker! En daarna zijn we naar de nachtmarkt gegaan, genaamd Patpong. Hier hebben we veel gehaald voor weinig! Alleen werden we gek van de mannen die ons een Ping pong show wilden laten zien.. echt verschrikkelijk.
Na een nacht lekker slapen hebben we het deze dag wat rustiger aan gedaan.. dachten we! We gingen naar de weekendmarkt.. We kwamen erlangs tijdens de skytrain rit.. en het was echt enorm! Zon grote markt heb ik nog nooit gezien!
Toen we binnen liepen was het echt een doolhof van kraampjes en winkeltjes, met veel (nep) kleding en eten, en alles wat je maar kunt bedenken! Dit was leuk om een keer gezien te hebben, en hier hebben we ook weer goed inkopen gedaan!
We zijn later terug gegaan hebben gegeten, en onze koffers weer wat ingepakt.. We zijn klaar voor de lange terugtocht..
We waren al redelijk optijd weggebracht naar het vliegveld. Daar hebben we een aatal uur gewacht.
Nou we zaten in het vliegtuig richting Dubai om daar een tussenstop te maken van 10 uur wachten! Dit viel wel tegen… we hebben wat gelegen geslapen, rond gelopen en gegeten.
En toen de 10 uur om waren, gingen we inchecken en kregen we een leuke verrassing.
We werden geüpgraded, we mochten business class gaan zitten! Ons wachten was beloont! Nou hier kun je het wel een aantal uur volhouden, echt enorme stoelen! En de service was ook perfect.. Dus dat was uitgerust thuis komen!
Nou dat was onze mooie reis door zuidoost Azië! We hebben er erg van genoten, veel gezien en zeker voor herhaling vatbaar!!

jbbtangelder Positie 765 (235 p.) Lid sinds 12-01-2009 Foto's en tips: 27 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

van Singapore naar KL
0 1
Gepost op 30 september
Maleisië
Singapore
1 0
Gepost op 29 september
Singapore Singapore
Dubai
0 1
Gepost op 25 september
Verenigde Arabische Emiraten Dubai

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hallo Mariska en Barry, wat leuk dat jullie weer terug reageren. Wij maken een rondreis door de bergen van Noord Vietnam en de zuidelijke provincies van China. Omdat we een tussenlanding in Bangkok maken, hebben we daar maar gelijk een 3daagse tussenstop van gemaakt. Voor ons helaas geen stranden, maar wel veel cultuur en mooie landschappen waarin we veel kunnen wandelen en fietsen. 'Bangkok by bike' schijnt erg mooi te zijn, we zijn dus benieuwd. Geniet van de 'naweeën' van jullie reis, groetjes, Jan en Christien.
P.S. wij waren ook reisreporter (zie: janhermens) maar zijn ermee gestopt (tijdelijk?).

jbbtangelder

Door: jbbtangelder • Geplaatst op

Hoi,

Bedankt voor de reactie.. ja inderdaad ik denk ook dat je beter in Bangkok kunt beginnen.. want de weken wat we hadden gerust op stranden was daar wel weer weg.. hehe.
We hebben ook iemand ontmoet die ook een fietstocht heeft gedaan, schijnt erg leuk te zijn!
Veel plezier.
Groeten Barry en Mariska

Door: • Geplaatst op

Wij gaan op 6 okt. deze stad bezoeken en hebben alvast een fietstoer geboekt voor de volgende dag. We zijn benieuwd hoe het ons zal bevallen. Voor jullie was het het einde van de reis, voor ons het begin!
Groetjes, Jan en Christien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.