Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

De laatste dagen van de wereldreis

Bangkok
Thailand
WeirdosopWereldreis

De laatste dagen van de wereldreis

20 - 23 juli:

De volgende dag zijn we vroeg opgestaan om naar het bedrijfje Co van Kessel te gaan waar we een fietstocht hadden geboekt. Het was een invasie van Nederlanders en in de groep van zeventien mensen waarmee we vertrokken zat maar één Duits meisje. We begonnen de tocht midden in het centrum, maar omdat de route door allemaal smalle steegjes en verborgen marktjes liep, buiten de grote wegen om, leek het helemaal niet meer op het Bangkok wat wij eerder hadden gezien. Het was erg leuk om deze niet-toeristische kant van de stad mee te maken. Vervolgens zijn we met de Skytrain (bovengrondse metro) naar de rand van de stad gereden. Daarna maakten we een tochtje over de kanalen met een longtailboot. Langs de waterkant waren krakkemikkige houten huisjes gebouwd maar we zagen ook een aantal mooie moskeeën. Op de plek waar we aanmeerden krioelde het van de meervallen in het water. Deze hebben we nog gevoerd met een soort gekleurde chips. We zaten 30 kilometer van het centrum maar nog steeds zaten we in Bangkok!

Daarna zijn we verder gefietst langs een rivier. Het paadje liep over het water heen en was erg smal en zonder hekken. Dat maakte de fietstocht wel spannend! Het voelde wel meteen alsof we op het platteland waren met al de bananenbomen langs het pad en de houten huisjes op palen langs het water. We pauzeerden bij een restaurantje om te lunchen. Je kon curry, rijst en groenten opscheppen. Het was heerlijk!

Daarna hebben we nog een uurtje gefietst langs de rivier en tussen de weilanden door waarna we aankwamen bij een klein treinstation. Met een ouderwetse (en volle) trein zijn we weer teruggereden naar het centrum. Vlak langs het spoor staan kleine huisjes en vaak was er geen perron; als je uitstapte stond je gewoon in het gras. Bij de eindhalte hebben we afscheid genomen van de groep en zijn we met de taxi nog teruggegaan naar MBK Market omdat we nog graag een shirt wilden kopen die we daar hadden gezien. We hebben er meteen wat gegeten en daarna met de taxi terug naar het hotel gereden.

De dag daarna zijn we in de ochtend naar Wat Pho gelopen, een tempel waar je een gigantische gouden boeddha kan bezichtigen, wat erg indrukwekkend was. Ook de muren waren mooi beschilderd met accenten van goud. Verder waren er ook mooie stoepa’s te zien die versierd waren met gekleurd mozaïek, en stonden er lange rijen van zittende gouden boeddha’s. Na hier een tijdje rondgelopen te hebben gingen we naar een groter tempelcomplex in de buurt: het Grand Royal Palace. Hier was het inmiddels al helemaal volgestroomd met toeristen, waaronder veel Chinezen die met hun paraplu’s bijna je ogen eruit prikten. De tempels en paleizen waren echt prachtig; de muren zijn vaak compleet versierd met gekleurd en spiegelend mozaïek en er overal zijn indrukwekkende beelden en schilderingen met goud te zien. Het ene gebouw is compleet met gouden steentjes bedekt en het andere heeft weer ontzettend veel kleur en glimmende mozaïek. De tempels waren echt gaaf om te bezoeken. We hadden het erg warm dus we zijn daarna weer snel naar het hotel gelopen waar we een ijsje hebben gekocht. In de avond hebben we echte Pad Thai gegeten bij een kraampje in de straat. Dit is een typisch Thais gerecht met gebakken noedels, groenten en ei.

De volgende ochtend vertrokken we om 7:00 uur met een minivan naar de bekendste floating market van Bangkok: Damnoen Saduak. Onderweg werd een jongetje wagenziek en kotste hij het hele busje onder, over de spullen van de chauffeur… De rest van de weg zaten we dus heerlijk in de kotslucht! Na 1,5 uur rijden kwamen we aan bij het dorpje waar we overstapten op een bootje. Het was een lange smalle houten boot en we dachten dat het een rustig boottochtje zou worden. Er bleek alleen een turbomotor op te zitten want we gingen op speedbootsnelheid door de kanaaltjes heen. Op de stukjes dat we even rustig voeren zagen we twee keer een enorme zwart-gele hagedis en later zelfs nog een gigantische komodovaraan! De boot zette ons af bij de drijvende mark en via houten paadjes en bruggetjes zijn we naar een opstapplek gelopen waar we in een roeibootje stapten. Het is er ongelofelijk toeristisch en het water is bijna niet meer te zien door de enorme drukte van alle houten bootjes. Nadat we ons tussen alle bootjes door hadden geduwd en even later weer terug kwamen bij de opstapplek, konden we de markt ook nog even te voet verkennen. Vooral vanaf de hoge bruggetjes hadden we een mooi uitzicht over de vrolijk gekleurde bootjes met verkopers die grappige rieten hoedjes op hadden. Er waren veel toeristen maar het was wel een hele gezellige markt. Sanne heeft nog lekkere gebakken banaantjes gekocht vanaf de kant. De verkoopster hing het zakje met de bananen en het wisselgeld aan een lange stok zodat ze die vanuit haar bootje aan Sanne kon geven.

We zijn daarna met het busje weer richting Bangkok gereden. Onderweg stopten we nog bij een marktje wat vlak naast treinrails is gebouwd. We moesten snel rennen en heel goed aan de kant gaan staan omdat er net een trein aankwam; het steegje was namelijk heel smal en het paste maar net. De trein reed half over al het fruit heen wat er was uitgestald (maar zonder het te pletten) en nadat hij voorbij was gereden werden alle zonneschermen weer naar beneden gehaald. Dit was erg grappig om te zien.

De laatste dag van onze reis is aangebroken... We hebben voor de allerlaatste keer onze tas ingepakt en uitgecheckt bij het hotel. Heel gek dat het nu alweer voorbij is en dat we straks weer in Nederland zitten. De tijd is snel gegaan maar het begin van de reis voelt ook alweer eeuwen geleden. We hebben ontzettend veel gave dingen beleefd en mooie plekken gezien. Echt een reis om nooit meer te vergeten.

Foto's

a355a.jpg
a355a.jpg
WeirdosopWereldreis
78123.jpg
78123.jpg
WeirdosopWereldreis
21849.jpg
21849.jpg
WeirdosopWereldreis
2ded0.jpg
2ded0.jpg
WeirdosopWereldreis
af4b3.jpg
af4b3.jpg
WeirdosopWereldreis
519bb.jpg
519bb.jpg
WeirdosopWereldreis
d4b40.jpg
d4b40.jpg
WeirdosopWereldreis