Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Thailand - Bangkok, de drie P's en terug naar Nederland

Bangkok
Thailand
Ronderegt

Thailand - Bangkok, de drie P's en terug naar Nederland

Donderdag 02 april 2015 :
Om 12.30 uur vertrekt het vliegtuig vanuit Bangkok naar Amsterdam, om op het vliegveld te komen nemen we de metro, eenmaal daar is het inchecken, controle en blijft er nog anderhalf uur over tot het boarden, dus eten we nog wat, kijken winkeltjes en wisselen de laatste Bath's om voor Euro's.
Rond 12.45 uur vertrekken we voor een 12 uur durende vlucht, lekker het is niet druk en we hebben 3 stoelen voor ons samen beschikbaar, ondanks dat blijft het een hele zit en is het fijn om rond 21.00 uur in Amsterdam aan te komen.
Laatste etappe is de trein en even na middernacht zijn we definitief, na vijf weken, weer thuis.

Woensdag 01 april 2015 :
We ontbijten op Silom Road, nemen vervolgens de metro naar station Saphan Taksin waar we bij de rivier rondkijken, vinden een Wat met uitzonderlijk veel relikwieen, een bijzondere locatie, eten een ijsje/shake voor het lekker en de afkoeling en gaan terug richting het hotel. Bij de metrohalte lopen we door het winkelcentrum en brengen de rest van de middag door met schrijven, blog bijwerken, foto's uploaden en de baggage op orde te brengen voor de reis van morgen.
In de namiddag lopen we over Silom Road, drinken wat, eten als voorafje sate en springrolls, verkennen nog wat straatjes en eten dan in Surawong road terwijl het donker wordt en de Patpong nightmarket wordt opgebouwd.

Het uitgaansgebied Patpong tussen de straten Silom en Surawong bestaat naast de nightmarket (met veel namaak producten) uit bars, nachtclubs, shows, gogo-bars (waar jonge vrouwen in krappe glitterbikini's op een verhoging dansen), het is een van de belangrijkste rose buurten, voor homo's is er aan de andere zijde van Surawong road, de Silom 4. Ga gerust in alle straten kijken, je zal je er niet onveilig of ongemakkelijk voelen, ook al ben je voor de eerste keer op een dergelijke locatie.

Wij hebben een stop bij een buitenbar op de markt, bestellen 2 biertjes en raken in gesprek met een van de dames, op een geven moment blijft zij op haar neus wijzen, "wat betekend dat? vragen wij", biertje voor jullie, biertje voor mij? OK neem op onze kosten maar een biertje. We praten nog wat over haar tatoeages en hoeveel dagen per maand ze werkt (30 dagen achtereen, dan 4 dagen vrij) en doen nog wat gek met een leuk meisje met beugel, ik zeg "je bent mooi", zij zegt "kom volgend jaar terug dan ben ik nog mooier" (haar beugel zou dan verwijderd zijn) en lachend nemen we afscheid.

Lopend over de markt wordt je regelmatig aangesproken met teksten als "pussy ping pong", "pussy banana" of "pussy balloon, het is de aanprijzing van een show waarbij de promotor ook direct een lijstje laat zien met wat er meer mogelijk is, indien je interesse toont is het zelfs mogelijk dat een beduimeld mapje met foto's tevoorschijn komt wat bij de tekst of fantasie dan ook beeld geeft.
We besluiten samen een Pussy Ping Pong show te bezoeken, kosten zijn 300 Bath per persoon, inclusief 1 consumptie, we worden naar de 1e etage gebracht, betalen, krijgen een zitplaats toegewezen en krijgen ons drankje. Op het podium bewegen een aantal dames (of waren het niet allemaal dames) bij danspalen, terwijl de voorste op het podium de hoofdact uitvoerd (hierbij werd wel gesjoemeld). De "dames" waren niet bijzonder gekleed, leek wel een jaren 60 bikini setje, en stonden er vaak verveeld bij, wel kwam na iedere stunt een emmertje voorbij voor 100 Bath tip, nou nee dus.
Nou, het kan van de lijst, gezien is gezien, volgende keer toch maar naar de gogo-bar, dan wel geen kunstjes maar het zag er een stuk beter uit.
Moe maar voldaan gaan we na een laatste biertje naar het hotel voor onze laatste nacht in Bangkok.

Foto's

c8598.jpg
c8598.jpg
Ronderegt
1ea3e.jpg
1ea3e.jpg
Ronderegt
f90ae.jpg
f90ae.jpg
Ronderegt