Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Thailand - Bangkok, Lumpini Park en varanen, Zicht op Bangkok vanaf 84e etage

Bangkok
Thailand
Ronderegt

Thailand - Bangkok, Lumpini Park en varanen, Zicht op Bangkok vanaf 84e etage

Dinsdag 31 maart 2015:
We hebben besloten het Boonsiri Hotel te verlaten en na het ontbijt gaan we dan ook met onze spullen in een taxi naar het laatste onderkomen voor deze reis in de nabijheid van het Lumpini Park. Inn Saladaeng heet het leuke hotel waar we aardig worden geholpen en al direct, ondanks het vroege uur, intrek kunnen nemen in de kamer, eenmaal geinstalleerd lopen we naar het Lumpini Park en gaan langs het standbeeld van koning Vajiravudh het park binnen wat het grootste en oudste park is van Bangkok, in 1925 werd dit door de eerder genoemde koning "geschonken" aan zijn onderdanen.
Naast het vele groen, de paviljoenen, tennisbanen, het kleine zwembad is er de kunstmatige vijver waar je kunt varen of waterfietsen, of varanen (grote hagadissen) spotten en bewonderen.
Na een hele fotosessie van de varanen gaan we het park uit en nemen de metro naar het Siam winkelcentrum, een van de grootste en imposantste mega winkelcentrum waar je zo zou kunnen verdwalen, je hebt Siam Square, Siam Center, Siam Discovery en Siam Paragon om het compleet te maken met een compleet food court (bijna een eetwinkelcentrum op zich) en Siam Ocean World, het grootste zoutwater aquarium van zuidoost Azie. Het aquarium is verdeeld over 4 verdiepingen, heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 m2 en er wonen meer dan 30.000 zeedieren.

Wij besluiten om in een zijstraat (wat rustiger) spaghetti te eten en gaan daarna naar de Erawan Shrine (tempel) nabij het Grand Hyatt Hotel, op een van de drukste kruispunten van de stad. De tempel werd in de jaren vijftig opgericht om de hindoegod Brahma te eren en de rampen te stoppen die zich tijdens de bouw van het hotel voordeden, vermoedelijk veroorzaakt door de geesten die op hun "woonplaats" een hotel zagen worden gebouwd.
Groepen gelovigen komen dagelijks met brandende wierook en bloemen om te danken of zegening te vragen.

We nemen de metro naar de Baiyoke II Tower (222 Thanon Ratchaprarop), met zijn 309 meter het hoogste gebouw van Thailand, voor 400 Bath p.p. krijg je toegang (inclusief 1 drankje in de bar op de 83e etage) en kun je van het uitzicht genieten beschut op de 77e etage of op het open draaiende platform op de 84e etage, wij zijn er aan het eind van de dag, helaas gaat de zon achter een wolk schuil, maar je ziet de kleuren veranderen en de files van de avondspits aanzwellen, gepaard gaand met de lichten van de auto's.

Nog onder de indruk van het uitzicht nemen we de metro, lopen een stuk (weer verkeerd ingeschat, net te ver lopen), eten vrij laat in een tent waarvan de uitstraling beter is dan het eten en ook nog 10% service en 7% tax bij de rekening opteld ...... tja, dan is het toch nog prijzig. Zzzzzzzzzzzzzzzzz ............. diep in slaap na een volle dag.

Foto's

ef6a7.jpg
ef6a7.jpg
Ronderegt
b3c23.jpg
b3c23.jpg
Ronderegt
c8402.jpg
c8402.jpg
Ronderegt