Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Bangkok - stad verkennen

Bangkok
Thailand
Ronderegt

Bangkok - stad verkennen

Maandag 17 februari 2014:
Op tijd opgestaan en lopend naar het Grand Palace (koninklijk paleis) en Wat Phra Kaeo. De toegang bedraagt hier 500 Bath p.p. maar dan krijg je toegang tot alle locaties inclusief muntenmuseum, wapenmuseum en expositie over zijde en kleding van het koninklijk paar.
In de Wat Praha Kaeo troont op een gouden altaar de Smaragden Boedda, de heiligste van het land, ondanks zijn afmeting (niet al te groot) erg populair om te bezoeken. Hou rekening met het feit dat je nooit in tempels binnen mag lopen met schoenen aan.
Verder zijn er prachtige gebouwen, beelden en zelfs een modelversie van Angor Wat in Cambodja.
Na het bezoek geprobeerd een tuktuk te nemen, echter dit gaat meestal niet soepel, of men vraagt teveel of men wil meer aan de route koppelen omdat men provisie krijgt. Ook nu is dat het geval en we gaan dan ook lopen richting de Wat Sakhet (Golden Mountain).
Langs de Thanon Na Phra That gelopen en toen binnendoor, de winkels in de straten hebben per straat hun specialisatie, in dit geval sierraden en loterijtickets. In een straat stonden ook opvallend veel meisjes zonder verdere goederen dan zichzelf.
In deze buurt zijn nog steeds veel wegen afgesloten naar aanleiding van de protesten, maar lopend kun je ongehinderd door het gebied en de barricades passeren.
De toegang van de Wat Sakhet is 20 Bath p.p. hiervoor mag je dan de 318 treden omhoog nemen naar de gouden Pagode met als extra zicht over de stad Bangkok.
Binnendoor lopen in een stad blijft toch het leukst dan zie je houtwerkplaatsen, Boeddha verkoop winkels, scholen uitgaan, monnikken naar de tempel gaan en allerlei exotisch eten ..... geweldig.

Zondag 16 februari 2014:
Uitstekend geslapen en na een prima ontbijt op pad. Allereerst naar de What Pho, grootste liggende Boeddha, 46 meter lang en 15 meter hoog. Een tuk tuk chauffeur wilde ons een ritje van 2 uur verkopen, hij vertelde dat het complex pas om 13.00 uur open gaat, dit is een verkooppraatje, het complex is heel de dag open namelijk, ook op zondag :-), een gewaarschuwd mens telt voor twee! Deze tempel maakt deel uit van een groter complex, hier zijn ook kleine gallerijen met hele mooie Boeddha's. Toegang Wat Pho is 100 Bath (incl. klein flesje water). Daarna naar de rivier (Mae Nam Chao Praya) gelopen, daar is het een wir war van bootjes die excursies doen of je naar de overkant brengen. Wij hebben het in een parkje langs de kant zitten bekijken. Hapje gegeten en richting het koninklijk paleis. De voorwaarden van kleding zijn hier erg streng, een sjaal om je armen te bedekken is niet voldoende, er is een mogelijkheid om kleding daar te lenen, hebben we niet gedaan, we zullen later teruggaan. Nog een paar tempel complexen bezocht waarvan 1 met klassieke Thaise dansen (Lak Muang), de locals moesten er om lachen, wij verstonden er natuurlijk nix van. In een supermarkt wilden we rond half 4 biertjes kopen. ...... dat lukt niet, dat mag pas vanaf 5 uur, we hebben een Magnum gekocht, ook lekker.
's Avonds na een verfrissende douche en bezoek aan het plein voor het stadhuis, 'op straat' gegeten (noodles, kip, groente in een soort soepvorm), toch de biertjes wezen kopen en bij de hotelkamer van genoten.

Zaterdag 15 februari 2014:
Na de vliegreizen Amsterdam - Dubai - Bangkok met een afstand van meer dan 10.000 km zijn we op zaterdag 15 februari 2014 aangekomen op het vliegveld van Bangkok. Om 19.30 uur melden we ons bij het loket van de immigratie alwaar we een gratis visum krijgen voor de periode van 30 dagen, vervolgens halen we de bagage van de band, pinnen Thaise Bath en lopen langs de douane. We zijn in Thailand. Het is nog een stuk reizen voor we bij het Hotel Feung Nakorn Balcony zullen aankomen, dus op naar de Airport Rail link, informatie ingewonnen, muntje gekocht (is hier geen kaartje maar een geprogrammeerd muntje, waarmee je het poortje opent en aan het eind in de sleuf doet) en op weg. Dit openbaar vervoer gaat niet verder dan Lamphong station en vanaf hier dus lopen of per locaal vervoer (tuktuk, taxi) daar lopen niet de succesvolste oplossing bleek, na onderhandelingen, een tuktuk genomen en rond 21.30 uur ingecheked in het hotel. Het is een mooie ruime en schone kamer met toilet en douche, het complex ligt in een Uvorm met een binnentuin, 4 hoog en de gallerij is ook je balkon. Blokje in de wijk gelopen, bij een kraampje aan de straat gegeten (streetfood) noodles met groenten en varkensvlees en een Chang biertje.

Foto's

99fda.jpg
99fda.jpg
Ronderegt
d1268.jpg
d1268.jpg
Ronderegt
328d3.jpg
328d3.jpg
Ronderegt