Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Klongtocht (Chao Phraya River)

Bangkok
Thailand
DW

Klongtocht (Chao Phraya River)

Wat ook erg leuk is om te doen in Bangkok, is een Klongtocht maken op de rivier Chao Phraya. De traditiononele boten varen volop door Bangkok; dit geeft een heel ander zicht op de stad dan vanaf de straten.

Naast diverse tempels en prachtige gebouwen, was het toch ook wel indrukwekkend om te zien dat er zoveel krotten langs de rivier stonden. De kinderen zijn volop in het vieze water aan het spelen en mensen wasten zichzelf en hun kleding erin. Wij Westerlingen zouden er doodziek van worden, maar voor deze mensen is dat normaal. Vooral het contrast tussen de grote, gouden tempels en deze krotjes was erg vreemd om te zien!
Wat daarnaast ook erg apart was om te zien, was dat er een bootje langsvaarde waarvanaf een heleboel rook kwam. Toen we dichterbij kwamen zagen we waarom; er stond een grote wok op het bootje en de mensen waren al varende aan het koken. Dit was erg apart om te zien!
Ook zagen we in het water een flinke varraan (al dachten we eerst even dat het een krokodil was) en kochten we brood om reusachtige meervallen te voeren.

Voor we het wisten waren we anderhalf uur verder en zat onze klongtocht erop. Het was een erg toffe ervaring!

Foto's

2b1fc.jpg
2b1fc.jpg
DW
89faf.jpg
89faf.jpg
DW
34b03.jpg
34b03.jpg
DW