Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Aankomst in Bangkok

Bangkok
Thailand
DW

Aankomst in Bangkok

Na de lange, rechtstreekse vlucht waren we dan eindelijk aangekomen in Bangkok, waar onze prachtige reis zou gaan beginnen.
De eerste nacht hadden we vanaf Nederland al geboekt, zodat we ons daar geen zorgen over hoefden te maken en rustig konden wennen aan Thailand. We hadden gekozen voor een guesthouse vlakbij KhaoSan Road.

De hitte en smog slaat ons tegemoet wanneer we op de taxistandplaats aankomen, waar vele felgekleurde taxi’s met lopende motor aan het wachten zijn op klanten.
We regelden een rit en verbaasden ons over de vele boedistische bloemenkransen en talismannen die in de taxi hangen. Ze was druk in haarzelf aan het mompelen, maar had het waarschijnlijk gelukkig erg naar haar zin, gezien regelmatig hardop lachtte.
Het bleek een groot probleem te zijn om het guesthouse te vinden en we waren blij een vaste prijs te hebben afgesproken. De taxichauffeusse wist met flinke behendigheid de auto meerdere malen te keren op drukke wegen. Ze sprak amper Engels, dus we hoopten maar dat het goed kwam terwijl ze de weg aan het vragen was. Gelukkig zat ze er niet ver vanaf en na nogmaals met gevaar voor meerdere tuktuk’s de auto te keren waren we op de plek van aankomst.

Terwijl we met onze in het guesthouse verkregen kaart de omgeving verkenden, werden we om de paar minuten gevraagd of we een Tuk tuk wilden. Dat was wel even wennen, maar het werd gelukkig al snel minder storend (al werden de keren dat we dergelijk aanbod kregen er niet minder op).

KhoaSan Road (en omgeving) is erg levendig en vrij populair onder jongere toeristen. Het nachtleven is er erg divers; je kunt lekker lang op een terrasje hangen, dan wel niet met andere backpackers of je kunt ervoor kiezen een barretje of discotheek op te zoeken.
Daarnaast zijn er ook vele marktkraampjes en winkeltjes. Ook op culinair gebied is er keuze genoeg; volop restaurantjes en op iedere hoek van de straat (en daar tussenin) staat wel een karretje waar eten, drinken of snacks te koop worden aangeboden.
De eerste avond hebben we ons eten bij zo’n karretje gehaald en op de stoep opgegeten.
Dergelijk eten is erg goedkoop en uitermate lekker. Je kunt zelf kiezen welke noodles en groente je wilt en het wordt vervolgens voor je gewokt. Gezien het vlees en vis de gehele dag op zo’n karretje zonder koeling ligt, hebben we echter voor de zekerheid wel gekozen voor een vegatarische maaltijd.
Ook kun je op straat kokosnootsap kopen; heerlijk vers uit de kokosnoot (die krijg je er trouwens ook bij). Als snack raad ik ‘sticky rice’ aan; deze zoete rijst is een typisch Thaise lekkernij!

Al met al; ondanks de hectiek van Bangkok, was onze eerste indruk erg positief. Met name het levendige KhaoSan Road was al een ervaring op zich!

Foto's

70a4c.png
70a4c.png
DW