Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image
Bangkok image Bangkok image

Bangkok

Bangkok
Thailand
Veer

Thailand Deel 4, Zipline Adventure, Loi Kra Thong & Cha'am

Thailand; Land of Smiles

Ik ga iets nieuws ondernemen, de zipline adventure tour. Ik word opgehaald op Khoa San en na een klein uurtje of twee rijden, komen we aan in Chonbury. Veiligheid staat hoog in het vaandel hier, ik wordt goed ingepakt en aangelijnd en krijg nog een uitgebreide briefing. Even later glij ik over de toppen van de bomen in deze jungle, dit is wel heel bijzonder. Het is vooral veel lachen, soms uitdagend (nu ken ik weinig angst, dus ik ben me ervan bewust dat dat dit een stuk relaxter maakt) en vooral mooi. Zo dicht bij de stad en je waant je in een compleet andere wereld.

Na een paar dagen stad is het tijd om door te gaan naar Cha’am, uurtje of 3 met de bus. Strand, zoals je vaker tegenkomt in Thailand, smalle strook zand waar allemaal strandstoelen en parasols opeengepakt zijn. Vol genietende thaise families. Het dorpje doet een beetje vervallen aan. Niet echt een aanrader dus. Maar ik heb geluk, val weer met mijn neus in een festival. Het ‘Loi Kra Thong’ festival, lichtjesfeest. Met volle maan reizen veel thaise families naar de zee of rivier, ze hebben bakjes van bananen bladeren gevuld met bloemetjes, wierook en brandend kaarsje mee en laten deze s’avonds in het water wegdrijven. Zo’n mooie gezicht, deze op de typische nederlandse kerststukjes lijkende inimini bootjes op het water. Ook gaan er veel thaise lampionnen de lucht in. Met recht een lichtjesfeest!
Na dit te hebben meegemaakt, keer ik weer terug naar de stad, deze x om door te vliegen naar Maleisië.

Op de dag van vertrek heeft het alleen maar geregend, had nog even het idee dat ik de luchthaven niet eens zou bereiken. Maar toch mooi dat Bangkok door deze enorme huilbui liet weten dat ze mij enorm zou missen.
En ik haar ook!

Een fascinerende stad vol uitersten maar altijd met die glimlach...
la kon, Bangkok!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.