Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image
Bangkok image Bangkok image

Bangkok

Bangkok
Thailand
Veer

Thailand Deel 2, Fietsen, Floating Market & Wat Pho

Thailand; Land of Smiles

De volgende dag stond er iets briljants op het programma. Fietsen door Bangkok, een aanrader! Is echt een hoge nieuwe binnenkomer in mijn ‘Leukste acties op reis’- Top 10. S’Ochtends met een tuktuk naar meeting point van Amazing Bangkok Cyclist, en wat voelde het vroeg toen mijn wekkertje ging, zou het de jetlag zijn of dat laatste glaasje gisteravond? Nog een paar x die geliefde ‘Snooze’ knop ingedrukt, en zoals altijd een x teveel, waardoor ik onder de douche door moest rennen en me met een Snelle Jelle in de hand naar buiten snelde. Nu ken ik mezelf al iets langer dan vandaag, dus was wel zo slim geweest om alles al instap-klaar te leggen en de batterij van mijn camera in de oplader te stoppen voor dat ik mijn bed indook, had ik die batterij er vanmorgen ook maar weer uitgehaald... dat wordt dus nog even snel een wergwerpcamera’tje kopen.

Een leuk clubje medefietsers staan al fris en fruitig op me te wachten, oeps, we worden even gebriefd over het hoe en wat tijdens deze toer en gaan onze fiets uitzoeken. Ik ben er helemaal klaar voor en nadat ik het laatste restje zand uit mijn ogen heb geveegd, lijkt de moeiheid plaats te hebben gemaakt voor energie; kom maar op met die leuke authentieke thaise plekjes! Nou, genoeg Kodak momentjes gehad op deze toer, wat ongelovelijk leuk de stad op deze manier te zien! De tourleaders wisten ons van alles te vertellen met een flinke dosis humor en thaise charme, en deze dames hebben me dingen laten proeven! Ik wist dat de thaise keuken wel bij mijn smaakpupillen in de smaak viel, maar dit waren echt culinaire orgasmes, verrukkelijk!

De volgende dag met een minivan vanuit de stad naar de Floating Market gereden, 100 km buiten Bangkok. Eigenlijk worden bijna alle tourtjes die je op Khoa San regelt, uitgevoerd met zo’n klein smal busje voor een man of 10. Helemaal prima. Ik had me al wel ingesteld op toeristisch taferelen deze tour en dat bleek ook zo te zijn. Echt origineel is het niet meer, maar toch wel erg leuk om te zien. Mijn bootje is een soort uitgeholde boomstam geschilderd in de meest fleurige kleuren, gelukkig had ie een motortje achterop want met snelheid ligt dit floating device toch iets stabieler op het water, theoretisch absoluut niet onderbouwd puur gevoel. Langs huizen gevaren, dus lekker naar binnen kijken, ben en blijf een nederlandse he? Thaise gondels varen langs ons heen, zorgvuldig gevuld met fruit in de meest intense kleurschakeringen. Het fruit hier heeft een smaak, zo intens daar kan geen nederlandse kas tegenop. Aan vitamines hier dan ook geen gebrek.

Terug in Bangkok. Wat Pho, de liggende Buddha, staat op mijn to-see lijstje. Een mooie tempel met iets aparts. Tip: Hou bij binnenkomst je oren goed open en luister... ik kon niet plaatsen wat ik hoorde, een flinke hagelbui kwam het dichts in de buurt. Na het bezoek zal je zien wat het geluid veroorzaakt heeft.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.