Noodtoestand Bangkok image
PatrickF

Noodtoestand Bangkok

In de hoofdstad van Thailand zijn zware rellen uitgebroken tussen voor- en tegenstanders van de Thaise regering. Het gaat om het heftigste straatgeweld van de afgelopen tien jaar. Premier Samak Sundaravej heeft daarom de noodtoestand in Bangkok uitgeroepen.

Politieke onrust
Het is al geruime tijd politiek onstabiel in Thailand. Inmiddels is er één man gedood en zijn er tientallen gewonden gevallen. Nieuw geweld lijkt zeer waarschijnlijk aangezien de leider van de PAD (Volksliga voor Democratie) zijn aanhang oproept om door te gaan met de bezetting van overheidsgebouwen. Analisten vermoeden dat de betogers hopen op een volksopstand tegen de regering of een coup door het leger zodra het geweld verder escaleert.

Gevolgen voor toerisme
Nu al heeft de noodtoestand grote gevolgen voor het toerisme. Het toerisme is van groot belang voor Thailand. Miljoenen reizigers komen af op de natuur, de steden, prachtige bounty-eilanden, parelwitte stranden en duiklocaties. Verschillende Aziatische landen hebben hun burgers gevraagd alleen naar Thailand te gaan als dat echt noodzakelijk is.
Nederlandse burgers worden door de regering al een paar maanden opgeroepen tot waakzaamheid in Zuidoost-Azië.

Foto: Skyline, Bangkok door Alu.reisreporter.nl