Ayutthaya

'494182' door wimraaijen '494182' door wimraaijen

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Overwoekerd of omarmd

wimraaijen

Heeft de boom de Boeddha omarmd of overwoekerd? Een mooi beeld is het in ieder geval wel. In Ayutthaya kun je enorm veel Boeddha's zien. Het leukste is om met een fiets overal langs te rijden.Wij hadden weinig tijd, dus de TukTuk werkt dan ook prima. Er zijn hele grote, hele kleurrijke beelden, maar deze kleine eenvoudige is misschien wel het allermooist. Het meest fotogeniek, dat in ieder geval! Overigens voor een paar dubbeltjes kun je met de trein van Bangkok naar Ayutthaya. En die 1,5 uur is ook een hele belevenis.

'511261' door ronderegt '511261' door ronderegt

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Tempelwachters

ronderegt

De Wat Phanan Choeng staat niet in het rijtje van meest bezochte tempelcomplexen van Ayutthaya, dat is best jammer want er is veel te zien. Een bezoek aan deze tempel net ten zuiden van de grachtengordel begint meestal met een tochtje met de veerpont of maakt deel uit van een georganiseerde boottocht welke start voor zonsondergang, dit laatste deden wij. De Thaise Wat Phanang Choeng stamt uit de dertiende eeuw en dateert dus nog van voor Ayutthaya de hoofdstad van Thailand werd. De belangrijkste tempelhal bevat een 19 meter hoog Boeddhabeeld, zeker in de weekenden is het hier een drukte van belang. Families kopen dan enorm lange doeken om over de schouder van het beeld te hangen, hiervoor zijn speciale tempelwachters in dienst die de omhanging verzorgen via een klauterpartij op een stellage die helemaal om het beeld heen is gehangen.

'245235' door biancavanderwerf '245235' door biancavanderwerf

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Flowertemple

biancavanderwerf

Ik vind Ayatthaya echt magisch. Jammer dat het er overal zo druk is :-):-)... Er is bijna niets fijner dan onder de boom in de schaduw genieten van al die antieke gebouwen...

'552214' door reysigers '552214' door reysigers

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Aanval op je zintuige

reysigers

Wat Tha Ka Rong is een aanval op je zintuigen, het is een unieke mix van kleur en kitsch. Maar voordat je de tempel een bezoek brengt, ga dan eerst naar de Krung Kao Floating Market., gelegen voor de tempel. Je kan daar niet allen heerlijke hapjes krijgen maar het is ook een lust voor het oog.

'498369' door LRison '498369' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

De vier Hemelse Goden

LRison

Voor deze Chinese Tempel in Aytthaya staan de beelden van de vier Hemelse Goden,volgens de Chinees Boeddhistische traditie heersten deze vier over de legioenen der boven natuurlijken. vlnr. Mo-li Shou bewaker v/h noorden, Mo-li Hai bewaker v/h Westen, Mo-li Ch'ing bewaker v/h oosten, Mo-li Hung bewaker v/h zuiden.

'484755' door jysta '484755' door jysta

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Wat Yai Chai Mongkol

jysta

Thailand, land van tempels en natuurlijk Boeddha. Je kunt er niet omheen, maar dat moet je ook niet willen. Elke tempel is anders, meestal goed verzorgd en/of gerestaureerd en elk met een eigen gezicht. De tempel waar deze Boeddha ligt is de Wat Yai Chai Mongkol In Ayuttaya. Het beeld is 15 meter lang en gekleed in de kleur geel welke de spirituele kleur van het boeddhisme is.Ter hoogte van het gezicht is een plek ingericht waar mensen kunnen bidden en een bloem of wierookstokje kunnen achterlaten.

'457152' door ciske '457152' door ciske

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Liggende boeddha .

ciske

Een of twee dagen een fiets huren en dan de omgeving verkennen . Lekker in je eigen tempo langs alle tempels en ruïnes af en toe een hapje en/of drankje onderweg en je dag kan niet meer stuk.

'460832' door JMoerkens '460832' door JMoerkens

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Ayutthaya Sunset

JMoerkens

Ayutthaya, één van de oude koningssteden van Thailand. Een bijzondere plek om (overblijfselen van) tempels te bekijken. En vooral in het begin van de avond, en tijdens de zonsondergang, vormen de gebouwen bijzondere silhouetten.

'546060' door whelder '546060' door whelder

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Verstrengeld

whelder

De ruïnes van Ayutthaya behoren naar mijn smaak tot de mooiste van Thailand. Binnen het bekendste ruïneterrein What Maha That staat deze oeroude boom met in zijn takken verstrengeld een Boeddhakop. Geen wonder dat je hier vaak een lange rij knielende Thai treft. Het is een bijzonder gezicht en iedereen die een beetje respect heeft voor het Boeddhisme weet dat je je niet boven de Boeddha mag verheffen.

'491859' door LRison '491859' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Geconcentreerd!!

LRison

Op de avond markt in Ayutthaya zat dit meisje op de kraam van haar ouders heel geconcentreerd een spelletje te spelen op een tablet,ook in Thailand zie tegenwoordig iedereen met een iphone of tablet voor hun gezicht,de meeste jongeren kunnen niet meer zonder!!

'511769' door Jenny '511769' door Jenny

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Verroeste stenen

Jenny

We bezoeken de indrukwekkende ruïnes van de stad Ayutthaya (rond 1359 gesticht door koning Ramathibodi I). Van de 14e tot de 18e eeuw was Ayutthaya een van de grootste handelscentra van Azië. In 1767 werd de stad door de Birmezen verwoest, waarna Bangkok de hoofdstad van het land werd. Dit complex is niet alleen voor volwassen de moeite waard om te bezoeken, ook kinderen vermaken zich hier prima. Onze jongste vond de "verroeste stenen" een bijzonder fenomeen en het beklimmen van de Wat Chai Wattanaram (heb een tijdje staan wachten, maar was helaas niet zonder toeristen vast te leggen) met uitzicht op de Chao Praya (rivier) viel ook in de smaak. Op het Ayutthayacomplex ligt ook de Wihan Phra Mongkhon Bophit die een van de grootste bronzen boeddhabeelden, 9,5 meter breed en 12,5 meter hoog, van Thailand herbergt. Zeker voor kinderen zeer indrukwekkend!

'379703' door LRison '379703' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Pagode van de Wat Phu

LRison

Noord west van Ayutthaya staat de grote Pagoda van de Wat Phu Khao Thong ( de gouden berg ),hij is gebouwd door de Birmese koning Hongsawadee in 1596 na zijn inname van Ayutthaya in Birmese Mon stijl.

'400048' door whelder '400048' door whelder

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Avondlicht

whelder

In het avondlicht zijn de ruïnes van Ayutthaya zoals zo vaak op hun mooist. Omdat het dan ook wat minder warm is en veel dagjestoeristen vertrokken zijn, is dit vooral een goede tijd om de centraal gelegen ruïnecomplexen te bezoeken. Daar vind je onder meer deze prachtige Chedis.

'415732' door ivonne '415732' door ivonne

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Een snufje cultuur...

ivonne

Thailand is een favoriet land van ons. Het is veelzijdig, makkelijk te bereizen, niet duur, het eten is heerlijk en betrouwbaar, de mensen zijn vriendelijk en er zijn zó veel prachtige plekken om te bezoeken. Een voorbeeld is Ayutthaya, een voormalig koninkrijk ten noorden van Bangkok.

'492281' door LRison '492281' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Studie centrum

LRison

Op het Tempelterrein van de Wat Phananchoeng staat dit grote gebouw in oude Thaise stijl gebouwd geheel van Teakhout,het is een Boeddhistisch studiecentrum waar jonge monniken studeren.

'300949' door MCransCrans '300949' door MCransCrans

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Lop Buri (apenstad)

MCransCrans

Lop Buri. De apenstad in Thailand. Hier lopen honderden Apen in het wild door de stad. Kijk uit met losse spullen. de pakken alles van je af

'241039' door reysigers '241039' door reysigers

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Monniken

reysigers

Monniken bij een tempelruine van Ayutthaya. Minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, waar 33 koningen achtereen regeerden, tot de stad in 1767 door het Birmese leger helemaal werd verwoest. Helaas zijn van de eens zo rijke cultuur vooral tempelruïnes overgebleven, maar die zijn nog steeds zo indrukwekkend dat ze in 1991 tot werelderfgoed verklaard zijn door de UNESCO.

'435810' door ciske '435810' door ciske

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Ingegroeid !

ciske

Hoe het zo gekomen is wordt nog steeds als een mysterie beschouwd . Het boedha hoofd bij de Wat Phra Mahathat is helemaal tussen de boomwortels gegroeid.

'491268' door LRison '491268' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Delicatesse!!

LRison

Op de markt in Ayutthaya stonden meerdere kramen die gebakken insecten en larven verkochten,vooral in noord Thailand wordt het heel veel gegeten, het smaakt best goed het is weer eens wat anders dan een zak patat.Ook in Nederlandse supermarkten worden ze tegenwoordig aangeboden maar ik vind ze versgebakken en gepeperd in Thailand toch lekkerder.

'435537' door Daisy11 '435537' door Daisy11

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Grote schoonmaak

Daisy11

In het plaatsje Phitsanulok, de stad van de tempels, lag een prachtig tempelcomplex met boeddha beelden. Op een regenachtige dag maakten we er een fietstocht, waarbij onze gids van grote bladeren een paraplu in elkaar knutselde. Toen het even droog was zagen we deze trotse man 'zijn' meertje schoonmaken.

'508554' door LRison '508554' door LRison

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Paalwoningen

LRison

Bij Ayutthaya komt de Pa Sak rivier bij de Chao Phraya in de regentijd komt er heel veel water door de rivier die soms wel 8 meter stijgt,daarom zijn de huizen langs de rivier op hoge palen gebouwd of drijvend aan palen.

'408833' door geervannesmeed '408833' door geervannesmeed

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Ayutthaya

geervannesmeed

De Wat Phra Maha That in Ayutthaya is gebouwd in 1384. De architectuur is in Khmer stijl, te herkennen aan de centrale prang (toren) van 35 meter hoog in het midden van het tempelcomplex. Om de centrale prang staan 4 kleinere prangs met daaromheen nog kleinere prangs, Ook dit complex is totaal verwoest door het Birmese leger.

'425766' door JMoerkens '425766' door JMoerkens

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Glorie

JMoerkens

Rondlopen in Ayutthaya is een feest als je geïnteresseerd bent in historie. Talrijke tempelcomplexen, overal boeddha-beelden en torentjes. Heel mooi ook om ze bij zonsondergang te bekijken. Overal silhouetten tegen een gouden lucht. De stad is in zekere zin vergane glorie, maar ik vind vergaan te negatief klinken voor zoveel moois! Hier een rijtje boeddha's bij een complex waar de naam me even van ontgaan is :-) Edit: Het betreft hier Wat Yai Chai Mongkhon, met dank aan RR melbers.

'504275' door ronderegt '504275' door ronderegt

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Wat bijzonder

ronderegt

Nu vol in restauratie, maar een van de mooiste tempels, de Wat Ratchaburana, hier vastgelegd in de uitlichting van de avond. Deze tempel is in 1924 gebouwd voor de 7e koning van Ayutthaya genaamd Borom Rachathiret II, dit ter ere van zijn, bij een duel om de troon, omgekomen broers. Bijzonder om er 's avonds te mogen zijn.