Ayutthaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ayutthaya image

Thailand - Ayutthaya, fietsen, boottrip, varanen, wat in het donker

Ayutthaya
Thailand
Ronderegt

Thailand - Ayutthaya, fietsen, boottrip, varanen, wat in het donker

Zaterdag 28 maart 2015:
Staan iets later op, rustig genieten we van het ontbijtje om vervolgens met een tuktuk naar de "floating market" te gaan (deze ligt achter het treinstation), het heeft niets weg van een markt met bootjes waarop waren worden verkocht maar zijn vaste houten huizen waar je langs kunt lopen of tussendoor kunt varen. Verder kun je er olifant rijden, met een tijger op de foto en allerlei spelletjes doen en zoals overal eten in overvloed.
Als we zijn uitgekeken nemen we een tuktuk terug naar het hotel, zoeken vast een volgend hotel in de volgende stad uit, lunchen en wachten tot de temperatuur iets daalt om dan weer op pad te gaan.
Nu vol in restauratie, maar voorheen een van de mooiste tempels, de Wat Ratchaburana bezoeken we nog, toegang bedraagt 50 Bath p.p. Deze tempel is in 1924 gebouwd voor de 7e koning van Ayutthaya genaamd Borom Rachathiret II, dit ter ere van zijn, bij een duel om de troon, omgekomen broers.
We eten in hetzelfde restaurant van gisteren, lekker dichtbij en goed.
Het licht is nog aan bij de Wat Ratchaburana, de kaartverkoopster is wel vervangen door 2 beveiligers, we vragen of we op de eerder gekochte tickets nog even naar binnen mogen, tegen inlevering van de tickets mag dit, heel bijzonder om door een deels uitgelicht en deels donkere historische site te lopen en goed voor enkele mooie foto's.
We bedanken de beveiliging en gaan terug naar het hotel met aardige mensen, goede kamer en locatie, dan de maar, veel van de kaart is niet op voorraad, men gaat dan wel op stel en sprong naar bijvoorbeeld de supermarkt, maar ja dan wordt je geduld weer op de proef gesteld en dat is toch jammer.

Vrijdag 27 maart 2015:
Na het ontbijt gaan we 2 fietsen huren om Ayutthaya verder te ontdekken, de fietsen voor 50 Bath per dag zijn licht krakkemikkig, maar hebben het volgehouden. Eerst naar het informatiecentrum geweest, kregen een gratis plattegrond en een boekje met engelstalige uitleg over de meeste bijzonderheden, ook nog een set briefkaarten.
Dan gaat het onder andere naar Wat Lokayasutha, een liggende boeddha van circa 42 meter lengte met een mooi oranje gewaad om, er volgen meer mooie locaties en dan gaat het naar de stad, tijd om naar de kapper te gaan, zo tondeuse erover, 70 Bath betalen en weer het mannetje, lunchen gelijk maar, brengen daarna de fietsen terug en gaan naar het hotel voor een korte break.
Om 16.00 uur worden we opgehaald voor een boottrip met enkele stops bij bekende tempels, varen gaat over de rivieren Chao Phraya, Lop Biri en Pa Sak, vanaf het water ziet alles er toch weer anders uit, in een kleiner kanaal zien we ook nog grote varanen. We worden door een tuktuk weer netjes bij het hotel gebracht en dit alles voor 100 Bath p.p.
's Avonds eten we in een leuke tent tegenover Wat Ratchaburana voordat we naar het hotel gaan.

Foto's

9493a.jpg
9493a.jpg
Ronderegt
761da.jpg
761da.jpg
Ronderegt
03202.jpg
03202.jpg
Ronderegt