Ayutthaya reisblogs

Overstroming

Obiwan was er (tot 08 dec 2008) Gepost op 30 okt 1024 reacties

Overstromingen in Thailand. Ja, lekker belangrijk. Waar overstroomt het nu tegenwoordig niet. Je hoort zoveel berichten van hier dit en daar dat. Zoveel beelden op televisie. Het lijkt wel of je er immuun voor begint te raken.
Totdat………..

Twee weken geleden plaats ik nog een foto genomen vanaf het terras van een vriend van mij die daar heel mooi aan in de rivier in Ayutthaya woont. Het is een Nederlandse reder die met een Thaise is getrouwd en sinds een aantal jaren daar woont. Hij stuurt mij vorige week nog een mailtje met wat foto’s waar je kunt zien dat het water erg hoog staat.

Het is een echte ras optimist. Altijd een glimlach en altijd “the sunny side of life”. Ik heb hem werkelijk nog nooit horen mopperen.
In het mailtje zegt hij nog: “Ja, het terrasje is nu onder water net zoals mijn woonkamer nu het water tot in het huis is gestegen. Men verwacht dat het water volgende week pas weer gaat zakken. Vandaag ga ik met de family naar het strand. Daar is ook water maar toch anders”.

Wel vervelend al dat water zo in je huis. Ze hebben ook een restaurantje wat zijn vrouw runt.
In een later mailtje schrijft hij: “Verwachting is dat het deze week nog hoger wordt. De keuken zal dan ook onder water komen. Verder is het een kwestie van aanpassen. Wel lullig dat de karpers de vijver uitgezwommen zijn. Het restaurant staat hoog genoeg, maar het guesthouse is half overstroomd. We redden ons wel”.

Zo is hij. Toen we destijds mee gingen doen met een zeilrace bij Phuket zou hij vliegen vanaf Bangkok maar vanwege rellen en opstand was het vliegveld gesloten. Hup in de auto en dan maar 2 dagen rijden. Met een glimlach verteld hij dat hij 4x (onterecht) is aangehouden en dat moet afkopen anders was hij niet eens op tijd geweest.

Hij heeft mij meerdere malen langs de tempels in Ayutthaya meegesleept en boottochtjes over de rivier. Onwijs gezellig.
Ook ben ik met hem en zijn vrouw een aantal keer naar China geweest waar een schip voor hem (door ons) werd gebouwd. Hij is (of was want ik werk daar niet meer) ook nog klant.
Ook de doopceremonie hebben we daar in klein gezelschap gevierd.

Een overstroming in Thailand. Lekker belangrijk.

3 november zou hij hier naar toe gekomen zijn om te kijken hoe het gaat met de afbouw van zijn schip. Dan hadden we elkaar weer even getroffen.

Helaas.
Gisteren kreeg ik een telefoontje dat hij vanwege die overstroming een gedeelte van de elektriciteit wilde loskoppelen en daarbij is zowel hij als de zoon van zijn vrouw om het leven gekomen door elektrocutie.

Maat, goede vaart met je laatste reis.

Obiwan Positie 272 (1933 p.) Lid sinds 01-11-2009 Foto's en tips: 661 Blogs: 12 Fans: 17

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
bootje varen over de rivier
blogfoto nr. 2
spreekt voor zich
blogfoto nr. 3
doop van het schip in China
blogfoto nr. 4
Vaarwel, goede vaart met je laatste reis
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kamperen in China
8 8
Gepost op 22 januari
China Ningxia en Gansu
GGMAF - Charlie bit my finger
6 14
Gepost op 18 april
Nederland Zeeland
Maartthema: Achter de wolken schijnt geen zon (5.52)
8 10
Gepost op 11 maart
China Shanghai

Reacties bij deze blog

ivonne

Door: ivonne • Geplaatst op

Wow, da's even een heftig (en voor mij onverwacht) einde aan dit verhaal....dacht even een beetje relaxen in mijn koffiepauze.
Maar weer even back to work en de gedachten bij de klant :)

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Een verre ramp kan ook grote gevolgen dichtbij hebben. Al is het al een tijd geleden dat je dit blog plaatste, toch nog veel sterkte...

Puckske

Door: Puckske • Geplaatst op

Zo komen de overstromingen in het verre Thailand ineens heel dichtbij. En de realiteit is hard. Zijn vrouw gaat een verschrikkelijk zware tijd tegemoet, je man en je kind tegelijk verliezen dat mag eigenlijk niemand overkomen. Mijn gedachten zijn bij haar.
Ook jij veel sterkte met het verlies van een dierbare vriend.

Door: • Geplaatst op

Dit is erg heftig. Wij hebben hem vorig jaar ontmoet en zijn vrouw. Wij wensen Zijn vader Rob en zijn vrouw ook veel sterkte met hun verlies. Bij toeval vonden wij dit bericht. Wij hadden het al vernomen maar nu de ware toedracht, vreselijk heel veel sterkte ook voor alle nabestaanden Nirdosh en Carole

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Ongelooflijk , dit is heftig ik heb er geen woorden voor . Héél veel sterkte.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.