Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuwe rails Thailand

Gepubliceerd: 03 mrt 2010
0

Thailand heeft al niet te klagen over het aantal toeristen dat het land bezoekt: in 2009 ontving het bijna 14 miljoen buitenlandse bezoekers. Toch wil het land haar toerisme nog een extra boost geven. Hoe? Door twee nieuwe treinverbindingen te openen.

De treinverbindingen moeten Nakhon Ratchasima en Nakhon Phanom in het noordoosten van het land gaan verbinden en Phrae en Chiang Rai in het noorden. Deze laatste route maakt het voor toeristen makkelijker om naar het zuiden van China te reizen.

Ongerepte bossen

Makkelijk zal de aanleg niet worden: bij elkaar zijn de trajecten 644 kilometer lang en ze moeten aangelegd worden door ongerepte bossen en stroomgebieden van rivieren. Het project kost dan ook een flinke som geld: ruim twee miljard euro (95 miljard Baht).

Investering

Een grote investering, maar de Thaise regering verwacht dat de verbindingen genoeg zullen opleveren: de treinen in het noorden moeten 1,7 miljoen passagiers per jaar gaan vervoeren, die in het noordoosten ruim 23 miljoen.

Amazing Value

Thailand werkt hard om haar toerisme-industrie in bloei te houden. In 2009 werd de slogan 'Amazing Thailand, Amazing Value' aangenomen, nadat de slogan eerst alleen 'Amazing Thailand' was. Lonely Planet zet Thailand na IJsland op de tweede plek als 'Best Value Destination 2010'.


Meer over Thailand kun je lezen in in Columbus editie 5 en editie 15.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Reisnieuws
Op deze 5 duikspots haal je voor een prikkie je PADI-brevet

20 sep 2017, Elk jaar slagen meer dan 500.000 mensen voor hun PADI-duikcursus. En dat op zo’n duizend totaal verschillende duikspots. Ben jij klaar om de onderwaterwereld te ontdekken, maar zit jij al bijna aan je vakantielimiet? Haal dan je PADI-brevet in e...

1
Bizar
E-sigaret mee op reis? In dit land riskeer je gevangenisstraf!

04 sep 2017, De e-sigaret is bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Toch wordt deze nieuwe manier van roken niet door iedereen omarmt. In dit land betekent gezien worden met een e-sigaret mogelijk een flinke boete, of zelfs een enkeltje...

2
Reisnieuws
4x de beste landen om wilde olifanten te zien

30 aug 2017, Olifanten zijn majestueuze dieren en voor velen is het dan ook een droom om ze in het wild te zien. Maar hoe kies je in hemelsnaam uit de honderden Afrikaanse en Aziatische natuurparken?! Wij helpen je een handje op weg, maar zijn ook benieuwd naa...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.