Andaman kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mooi strand in omgeving Krabi

Andaman kust,
Thailand


Afgelopen januari waren wij op rondreis door Thailand. Na 3 weken non stop reizen keken we enorm uit naar het strand in het zuiden. We besloten in Krabi een week door te brengen. Omdat we niet precies wisten waar we moesten zijn hebben we 1 nacht in Krabi stad geslapen. Dit is geen aanrader, hier zitten weinig restaurantjes.

De volgende dag trokken we snel naar AO Nang strand, dit is een strand 30 min verderop (vervoer is makkelijk met een autotaxi te regelen vanaf Krabi) en heeft een grote straat met winkeltjes en restaurantjes, voor de toerist ingericht. Het leek er al meer op.

Maar als je echt wilt genieten van het ultieme strand gevoel dan raad ik iedereen aan om vanaf Krabi stad een longtailboot te nemen naar Railay Beach! Je vaart ongeveer 40 min richting dit stuk strand. Je krijgt het gevoel dat het een eiland is, maar dat is niet helemaal waar. Via het noorden (via land) kan je hier niet komen door bergen, je kan Railay alleen bereiken via zee, dat maakt het apart. Buiten dat is het strand er heerlijk, hebben ze een paar restaurantjes waar je prima kan eten en drinken. Wij wilden er overnachten, maar alles zat vol, dus je moet er snel bij zijn!

ps: Deze tip kregen we van obers die we tegen kwamen in Hua Hin. Ze kwamen oorspronkelijk uit het zuiden en hebben Railay Beach zo promoot dat we nieuwsgierig werden, ze hebben niet overdreven!