Andaman kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andaman kust image

Juwelen van de Andaman & Cambodja

Andaman kust
Thailand
Travel-Explorer

Juwelen van de Andaman & Cambodja

Koffers - Check, Paspoort - Check, Geld en bankpassen - Check...

De vakantiekriebels gieren al door mijn lijf, ik ben er al helemaal klaar voor. Morgen (11-1-2010) vertrekt het vliegtuig vanaf Schiphol, via Bangkok naar eindbestemming Phuket, Thailand. In totaal blijven we 18 dagen weg en zullen de volgende plaatsen bezoeken:

- Khao Lak
- Khao Sok
- Phang Nga Bay
- Krabi
- Koh Phi Phi
- Phuket
- Siem Reap (Cambodja)
- Ankor Watt

Als alles goed gaat wordt dit een zeer afwisselende rondreis die ons naar de mooiste gebieden rond de Andaman Zee brengt. We beginnen de reis in Khao Lak, een nog relatief onbekend stukje Zuid-Thailand. Nadat we de reis in alle rust zijn begonnen, gaan we op weg naar de jungle van Khao Sok. Een schitterend tropisch regenwoud met kristalheldere rivieren en een uitbundige vegetatie.

Vervolgens naar Krabi, gelegen in een adembenemend mooie baai. Via de paradijselijke Phi Phi eilanden, zonder twijfel de mooiste eilanden van de Andaman Zee, reizen we naar Phuket. Hier eindigt onze reis in Thailand in een comfortabel, rustig gelegen hotel met een heerlijk zwembad.

Vervolgens vliegen we via Bangkok naar Siem Reap, Cambodja om het wereldberoemde Ankor Wat te bezichtigen. Dit tempelcomplex is o.a. bekent van de film Tombraider, die hier voor een gedeelte is opgenomen.