Andaman kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andaman kust image

Andaman kust

Andaman kust
Thailand
Jbbtangelder

Krabi en Ko Phi Phi

Vanuit kuala lumpur, zijn we thailand gevlogen. We zijn naar krabi gegaan om daar 2 nachten te verblijven.. Na een vlucht van 1 en een half uur zijn we in thailand. We zijn met de shuttlebus naar krabi town gebracht om vervolgens naar onze accomodatie te gaan. We verbleven in k guesthouse, het was een gezellig verblijf. Vooral omdat je je meteen welkom voelt door de eigenaresse, pojana genaamd. Het was een thais vrouwtje die daar met haar gezin woonde en alles regelde. Ook onze kamer was weer goed, simpel maar netjes. We hebben onze spullen gedumpt en zijn het stadje ingelopen om wat te eten. Het is niet een van de mooiste stadjes, maar goed. We hebbe wat gegeten en we moesten echt lache wat we moesten betalen, ongeveer 4 euro voor ons samen. Bij dat eettentje hebben we dus elke keer gegete en alles was erg lekker. De volgende dag zijn we naar het strand gegaan, lekker relax gelegen, om de volgende dag naar weer een paradijsje te gaan, ko phi phi.
S morgens optijd opgestaan ontbeten en wachten tot we werden opgehaald om 9.00 wat ons verteld was.. Maar ze kwamen maar niet, dus wij gevraagd aan pojana of ze kon informeren... Na een telefoontje bleek dat ze ons vergeten waren.. En de volgende boot zou pas om half 1 gaan. Daar hadde we geen zin in dus hebben gevraagd of ze nog wat kon regelen, en ja we konden met de boot van 10 uur mee. Het is ongevee anderhalf uur varen naar het eiland.. En het was me een boottocht. Het was erg winderig, dus de zee was wild. We gingen over golven van geloof ik 2 a 3 meter.. Iedereen in de boot trok steeds witter weg, en sommige bego
nnen al te nekken. Na de boottocht kwamen we aan op ko phi phi en het zag er erg goed uit. Dus nu de boot uit en opzoek naar ons verblijf. Op de pier werd je overrompelt met mense die accomodaties en boottaxi's aanbieden. Een man wist ons te vertellen waar we heen moesten, en heeft ons naar een boottaxi gebracht.. We konden niet rechtstreeks naar ons strand omdat daar te hoge golven waren voor de longtailboot. Afgezet op een ander strandje moesten we nog 5 miuten lopen dat hebben we geweten, want ze hadden niet verteld dat we een stijle helling afmoesten met onze zware backpacks.. Maar ja aangekomen op het strand maakte dat weer goed. Toen ingecheckt bij paradise resort..
Hier hadden we weer een een leuk strandhutje.. We zijn meteen op het strand gaan ligge en het water getest. Dit was weer erg fijn, na een tijdje te hebben gerelaxt zijn we gaan eten bij het buurresort. Hier kon je gezellig zitten vlak aan het strand. En ook hier was het eten weer goed. S avonds ook hier geweest en op tijd het bed opgezocht.. De volgende dag was minder want het regende.. Ook hadden we gehoordc dat er een vliegtuig was gecrasht op ko samui, waar wij de volgende dag heen zouden vliegen. Het bleek om de zelfde vlucht te gaan, die van krabi naar samui en met de zelfde maatschappij. Dus dit was even mindr om te horen. Dus we zaten te twjfelen of we zouden gaan vliegen of over land te gaan.. De volgende dag zijn we dus weer met de boot terug gegaan naar krabi.. We hebben toch besloten te gaan vliegen, maar waren wel wat nerveus.