Taitung

Taitung is een stad in Taitung en is de hoofdstad van het arrondissement (xiàn) Taitung. Taitung telt ongeveer 114.000 inwoners. Bezienswaardigheden in de stad zijn het Beinan Cultural Park, de Fugang Fishery Harbor, de Jhihben Wetlands of een van de vele musea.
 

Informatie over Taitung

Beste foto's & tips van Taitung

'488996' door passiefoto '488996' door passiefoto

TaiwanTaitung

TaiwanTaitung

Volgeling van God...H

passiefoto

Dit is één van de vele volgelingen. (zie vorige foto). De God Handan, die wordt bestookt met vuurwerk, draagt slechts een rode broek, een rode hoofddoek en een amulet op zijn blote borst. Een Banyan boom tak heeft hij bij zich om zijn ogen te beschermen. In Taitung in het zuiden van Taiwan viert de lokale bevolking het Lantaarn Festival door het gooien van vuurwerk naar Master Handan. Een andere legende (lees tekst bij vorige foto) zegt dat deze viering een jaarlijkse gewoonte is geworden toen Taitung werd verlost van besmettelijke ziekten. Sommigen geloofden dat de hitte en de rook van het vuurwerk de verspreiding van de ziekte heeft gestopt. Maakt niet uit hoe het is ontstaan, locals doen dit al sinds het Japanse koloniale tijdperk (1895-1945).

'378609' door elkehuub '378609' door elkehuub

TaiwanTaitung

TaiwanTaitung

Kleurrijke...tempelve

elkehuub

Tijdens onze reis door Taiwan liepen we een beetje door Taitung (in Taiwan zeggen ze Daidong) de boel te verkennen. Liepen we ineens op tegen deze tempel(versiering). Door de zon zie je de kleuren pas goed! Beetje 'Kitsch', maar toch mooi!

'488995' door passiefoto '488995' door passiefoto

TaiwanTaitung

TaiwanTaitung

Kleurrijk exotisch...

passiefoto

Ten tijde van het Lantaarn festival vinden er veel meer kleurrijke en exotische festivals plaats. Het Bombing God Handan festival is wel een heel bijzondere culturele traditie. Tijdens een processie wordt Handan (gespeeld door een sjamaan) bestookt door rotjes en vuurwerk. Het verhaal wil dat de rijke God Handan het altijd koud heeft. Daarom willen de volgelingen hem met vuurwerk “verwarmen” om zodoende zijn gunst te winnen. Hoe meer vuurwerk hoe gelukkiger en welvarender het komende jaar zal zijn. Het is werkelijk een vreemd en onvergetelijk spektakel, maar wel prachtig om te zien hoe iedereen zich heeft uitgedost.

Laat kaart zien