Taiwan

Het is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld en alsnog voor de helft bedekt met bossen. Taiwan noemt zich formeel de Republiek China, wat vroeger bekend stond als Formosa. China ziet het land nog steeds als (opstandige) provincie, maar de Taiwanezen voelen zich volledig onafhankelijk. Taiwan beschikt over een zeer vriendelijke bevolking, goede infrastructuur, interessante cultuur en veel natuurschoon zoals bergen, watervallen, stranden en bamboebossen. Taiwan bestaat uit een hoofdeiland met de hoofdstad Taipei en meerdere kleine eilandjes. Aan de westkust bevindt zich een smalle strook vruchtbare grond waar negentig procent van de bevolking woont. Het oosten bestaat vooral uit rotsachtig kustgebied.

Tussen de twee kusten ligt een gebergte met de berg Yu-Shan als hoogste punt. Deze berg is wel 3952 meter hoog. Er zijn meerdere nationale parken te bezichtigen in Taiwan. De meest bekende is Taroko National Park met een kloof die is ontstaan door de Liwu Rivier. De kloof en de omgeving zijn een bron van marmer. Ook bevindt zich in dit park de Mount Jade waar jade gedolven wordt die alleen op Taiwan voorkomt. Het grootste meer van het land, Sun Moon Lake, is een populaire bestemming bij toeristen met de prachtige uitzichten over de omringende bergen. De eilanden van Penghu zijn erg mooi vanwege de gouden stranden. Wil je meer buiten de gebaande paden blijven, dan is een bezoek aan Orchid Island en Green Island een goed idee. Onder andere in het Yangmingshan National Park zijn er meerdere natuurlijke warmwaterbronnen te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten. Ga ook zeker de oostelijke kustlijn bekijken met de prachtige kliffen en natuurgebieden.

Aangezien veel Taiwanese mensen een Chinese afkomst hebben, lijkt de cultuur erg op die van de Chinezen. Eten is erg belangrijk voor de Taiwanezen. Overal zijn vele restaurantjes en snackwinkeltjes te vinden. Een bezoek aan een van de avondmarkten is zeker een aanrader. Hier kan je allerlei heerlijke hapjes verkrijgen. Ook wordt er veel thee gedronken in theehuizen. De officiële taal in Taiwan is Mandarijn. 

Informatie over Taiwan

Alle highlights van Taiwan

Beste foto's & tips van Taiwan

'514538' door marcelsamson '514538' door marcelsamson

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Taipei 101

marcelsamson

Taipei. Een grote Aziatische stad, maar eentje met weinig echte hoogbouw. Ze hebben echter één uitzondering gemaakt voor de Taipei 101 wolkenkrabber. Dit was tot 2007 zelfs het hoogste gebouw ter wereld, voor het overtroffen werd door de bekende toren in Dubai. Om deze plek te bereiken, zijn we te voet richting Elephant Mountain vertrokken. Dat klinkt imposant, maar de top bereiken is prima te doen, via nette trappen, deels zelfs verlicht. Eenmaal bovengekomen werden we getrakteerd op een imposant uitzicht over Taipei. De enorme toren steekt ontzettend af tegen de rest van de stad, wat veel lager is. Dat levert prachtige plaatjes op, maar is ook een beetje een vreemd aangezicht. Het contrast tussen de toren en de stad is misschien een beetje té groot.

'509561' door RobHoekstra '509561' door RobHoekstra

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Night markets

RobHoekstra

Taipei staat bekend om zijn vele night markets. Op deze markten draait het bijna helemaal om de inwendige mens. Iedereen die ooit in Taiwan geweest is weet wel wat ik bedoel denk ik. Er zit voor ieders smaak wel wat lekkers tussen al moet je soms eerst wel even goed uitdokteren wat het precies is.

'508103' door nathaliebeersma '508103' door nathaliebeersma

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Een stap terug in de.

nathaliebeersma

Deze foto is genomen door Nathalie Beersma bij Lin Family Mansion & Garden in Taipei in Taiwan, op vrijdag 2 mei 2014 rond 10.00 uur. `Zodra ik onder de poort door loop, is het alsof ik een hele vroege periode uit de Chinese geschiedenis binnenstap. Met open mond bekijk ik de typisch Taiwanese gebouwen. Ze vertonen veel gelijkenissen met de tempels die hier op elke straathoek te vinden zijn. De glimmende gouden letters aan de buitenkant tonen de rijkdom van de cultuur. Ik loop over een chique vloer van rode tegels, passend bij de pilaren en het ietwat vervallen dak. Aan het plafond hangen gele lampion bollen. `De eerste verlichting die men in Taiwan kende’, zegt mijn vriendin Yoyo, geboren en getogen in Taipei. In het midden van de mansion ligt een vijver met daarin lichtroze lelies met gele harten. Vanachter het blauw geverfde hekwerk dat er iets te modern uitziet in deze omgeving aanschouw ik het kleine, pittoreske bruggetje dat twee bouwwerken met elkaar verbindt. De stenen wand achter het bruggetje lijkt wel een miniatuurversie van een heel gebergte. Het laagje mos op de stenen onderstreept de anciënniteit van deze locatie. Het gewelf heeft hetzelfde rijke reliëf als de stenen onder de balustrade. Wonderschone oudheid. Meesterlijke constructies. Minstens net zo fascinerend vind ik de gigantische boom waarvan de wortels diep in elkaar verstrengeld zijn, al eeuwenlang innig verbonden. Zo oud als de stam eruit ziet, zo jong en fris zijn de diepgroene bladeren. De zon brandt zachtjes op mijn huid. Dit mooie lenteweer geeft me een warm en comfortabel gevoel. De fijne geur van de helroze bloemen maakt het af. Ik ben de enige zonder donker haar en smalle ogen, maar toch voel ik me thuis. Het is een eer dat deze mensen mij een kijkje laten nemen in hun leven van toen en nu, op een plek die een oase van rust vormt middenin de hectische hoofdstad.’

Praktische informatie over Taiwan

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  oktober en november
 • Internet extentie
  tw
 • Hoofdstad
  Taipei
 • Aantal inwoners
  22 miljoen
 • Oppervlakte
  iets kleiner dan Nederland
 • Reistijd
  14:45
 • Talen
  Mandarijn
 • Religie
  mix van boeddhisme, confucian en taoisme (93%), christelijk (4,5%)
 • Tijdsverschil
  7 uur later
 • Tijdverschil
  7 uur later
 • Telefooncode
  886
 • Voltage
  110 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Kaohsiung (KHH), Taipei (TPE)
 • Nationale feestdagen
  10 oktober Nationale dag, 28 januari Dag van de Vrede
Laat kaart zien
Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke s...

Door: Auke Hulst
De leukste activiteiten in Taiwan

Taiwan is het kleine broertje van China en moet je zeker weten een keer bezoeken. Zoek het bruisende leven op, wees actief of zoek het iets rustiger op. Dit zijn de leukste activiteiten in Taiwan.

Taiwan is het kleine broertje van China en moet je zeker weten een keer bezoeken. Zoek het bruisende leven op, wees actief of zoek het iets rustiger o...

Handig: vistechnieken voor dummies

Help! Je bent aangespoeld op een onbewoond eiland! Hoe voorkom je dat je verhongert? Simpel, je volgende maaltje ligt in het water op je te wachten. Met een van deze vier eenvoudige vistechnieken breng je het aan land en in je maag.

Help! Je bent aangespoeld op een onbewoond eiland! Hoe voorkom je dat je verhongert? Simpel, je volgende maaltje ligt in het water op je te wachten. M...