Noord Taiwan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buddhisme aan het Emei meer?

Noord Taiwan,
Taiwan


Aan Lake Emei ligt het "Providence Maitreya Buddha Institute". Het behoort tot een sekte - "Maitreya Great Tao" die opgericht is door de monnik - Wang Hao-Te. Hij vluchtte van China naar Taiwan na de Chinese burger oorlog. Vervolgens opende hij het klooster in 1987. Het doel van deze sekte die wel Buddhism aanhanger is- maar ook net weer wat anders - Zij promoten wereldse vrede, gezonde levensstijl / omgeving en houden zich bezig met milieutheorieën. Ietwat ingewikkeld te snappen, ik was namelijk op een dagtocht met een chauffeur (Taxi) en hij legde veel uit, al moest het soms via google translate :-) tja, dan snap ik het ook niet helemaal meer.
Naast het klooster staat de "Great Standing Maitreya Buddha of Beipu" die 72meter hoog is. Maitreya - de "Buddha of the future" - hij draagt de wereld in zijn rechterhand, gebedskralen in de linker hand en een gemoedelijke glimlach. Maitreya wordt ook wel de lachende Buddha genoemd juist ivm zijn grote glimlach, houding met enorme buik.
Het Emei meer was van origine een reservoir (genaamd Dapu). Nu wordt het niet meer als dusdanig gebruikt en is de omgeving en het park verwilderd. Zo is het een schone, rustige plek met veel groen.
Emei meer en het klooster liggen in de Hsinchu provincie waar voornamelijk de Taiwanese Hakka Aboriginals wonen.