Noord Taiwan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

'rail away' met de Pingxi-line!

Noord Taiwan,
Taiwan


Een leuke manier om te genieten van het prachtige bergachtige landschap langs de Keelung rivier en oude kleine mijnwerkersdorpjes is een tripje met de Pingxi-line. Dit is een 12.9 kilometer lange spoorlijn waar vroeger kolen op werden getransporteerd. Tegenwoordig rijdt er een paar keer per dag een passagiers treintje overheen.

Vanuit Taipei Main station neem je de trein naar Ruifang, waar je kan overstappen op de Pingxi-line. Deze gaat langs Sandiaoling, Dahua, Shifen, Wanggu, Lingjiao, Pingxi en Jingtong. Je koopt een kaartje voor de hele lijn en kan op de verschillende stationnetjes uitstappen. Houd wel de tijd in de gaten, want de trein gaat niet vaak!

Shifen en Jingtong zijn het meest de moeite waard om uit te stappen.

In Shifen kan je een ‘sky-lantern’ beschilderen met je eigen wens en oplaten op de spoorlijn. Verder is daar op een halfuurtje lopen een mooie waterval. In Jingtong staat een van de oudste houten stations en bevindt zich het kolenmijnmuseum en een memorial site.

Prima te doen als dagtrip vanuit Taipei, ga wel op tijd weg!

Kijk [url="http://www.taiwan.gov.tw/ct.asp?xItem=70953&CtNode=3036&mp=10003" target="_blank"]hier[/url] voor meer informatie.