Noord Taiwan reisblogs

UFO's in Taiwan

awesomemore was er (tot 01 mei 1996) Gepost op 13 mei 111 reacties

Het spookt er, er zouden mensen zijn vermoord en er gebeuren onverklaarbare verkeersongelukken. Geruchten genoeg als het over de ruines in Sanjhih, Taiwan, gaat. De Nederlandse historie van Taiwan fungeert ook als brandstof voor de geruchtenmachine. Tijdens de bouw zouden er duizenden skeletten zijn gevonden, afkomstig van Nederlandse zeelieden die in de 17e eeuw Formosa ‘ontdekten’. Sloopmachines maken nu een eind aan al deze verhalen. Nog even en de UFO’s van Sanjhih zijn gevlogen.

Eind jaren 70 is men begonnen met de bouw van wat uiteindelijk een resort had moeten worden voor vermogende Taiwanezen. Een uurtje rijden van de bruisende hoofdstad Taipei verrezen futuristische bouwwerken. Fel gekleurde vliegende schotels die half boven zee lijken te zweven. Nu staan ze er flets, verlaten en vervallen bij. Alsof de buitenaardse bestuurders hun ruimtevoertuigen niet tijdig konden afremmen en ze bij de landing op aarde in de grond boorden. Het complex wordt bewaakt door een gigantische draak. Maar ook hij kan het niet beschermen tegen de nakende ondergang.

De UFO woningen zijn nooit verder gekomen dan de onbewoonde staat. Het bedrijf dat dit bizarre plan bedacht en uitvoerde ging tijdens de bouw failliet. Een gevolg van de vloek die over de grond hangt volgens veel Taiwanezen. Nederlandse zeelieden die in hun eeuwige rust werden verstoord?

De vliegende schotels worden nu afgebroken. Begrijpelijk gezien de staat waarin ze verkeren, maar tegelijkertijd is het doodzonde. Het is een soort industrieel, of in elk geval architectonisch erfgoed. De huizen prikkelen de fantasie. Hoe optimistisch was de Taiwanese bevolking eind jaren 70, begin jaren 80? Wie had het lef om te creëren in een maatschappij die juist aan het groeien was door (goedkoop) te kopiëren? Wat is de invloed van de geruchten over geesten, ongeluk en spoken geweest? Vragen die onbeantwoord blijven en helaas steen voor steen worden afgebroken.

awesomemore Positie 55 (33219 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1250 Blogs: 70 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Close encounters of the Taiwanese kind
blogfoto nr. 2
ET was here
blogfoto nr. 3
Verval in optima forma
blogfoto nr. 4
Het park herbergt veel beelden met expressieve uitdrukkingen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat apart en wat een geldverspilling. Goede foto's!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.