Kenting NP

Het is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld en alsnog voor de helft bedekt met bossen. Kenting NP noemt zich formeel de Republiek China, wat vroeger bekend stond als Formosa. China ziet het land nog steeds als (opstandige) provincie, maar de Kenting NPezen voelen zich volledig onafhankelijk. Kenting NP beschikt over een zeer vriendelijke bevolking, goede infrastructuur, interessante cultuur en veel natuurschoon zoals bergen, watervallen, stranden en bamboebossen. Kenting NP bestaat uit een hoofdeiland met de hoofdstad Taipei en meerdere kleine eilandjes. Aan de westkust bevindt zich een smalle strook vruchtbare grond waar negentig procent van de bevolking woont. Het oosten bestaat vooral uit rotsachtig kustgebied.

Tussen de twee kusten ligt een gebergte met de berg Yu-Shan als hoogste punt. Deze berg is wel 3952 meter hoog. Er zijn meerdere nationale parken te bezichtigen in Kenting NP. De meest bekende is Taroko National Park met een kloof die is ontstaan door de Liwu Rivier. De kloof en de omgeving zijn een bron van marmer. Ook bevindt zich in dit park de Mount Jade waar jade gedolven wordt die alleen op Kenting NP voorkomt. Het grootste meer van het land, Sun Moon Lake, is een populaire bestemming bij toeristen met de prachtige uitzichten over de omringende bergen. De eilanden van Penghu zijn erg mooi vanwege de gouden stranden. Wil je meer buiten de gebaande paden blijven, dan is een bezoek aan Orchid Island en Green Island een goed idee. Onder andere in het Yangmingshan National Park zijn er meerdere natuurlijke warmwaterbronnen te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten. Ga ook zeker de oostelijke kustlijn bekijken met de prachtige kliffen en natuurgebieden.

Aangezien veel Kenting NPese mensen een Chinese afkomst hebben, lijkt de cultuur erg op die van de Chinezen. Eten is erg belangrijk voor de Kenting NPezen. Overal zijn vele restaurantjes en snackwinkeltjes te vinden. Een bezoek aan een van de avondmarkten is zeker een aanrader. Hier kan je allerlei heerlijke hapjes verkrijgen. Ook wordt er veel thee gedronken in theehuizen. De officiële taal in Kenting NP is Mandarijn. 

Informatie over Kenting NP

Laat kaart zien