Kaohsiung

Kaohsiung is een stad en stadsprovincie in het zuiden van Kaohsiung. De stad Kaohsiung is ook de op een na grootste stad in Kaohsiung, met een bevolking van ongeveer 2,7 miljoen. In de stad staat een van de grootste boeddhistische kloosters van het land, de Foguangshan. Aan het water vind je twee mooi versierde pagodes.

Informatie over Kaohsiung

Beste foto's & tips van Kaohsiung

'489221' door passiefoto '489221' door passiefoto

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Tijger en draak pagod

passiefoto

Een pagode is een boeddhistische tempel in de vorm van een toren waarbij elke verdieping een eigen dak heeft. Hier zijn twee torens te zien met elk een efteling-achtige ingang.... Als je door de draak en de tijger loopt, zie je allemaal bijzondere schilderingen. In Nederland vind je in Almere-Buiten ook een pagode. Kaohsiung is de tweede grootste stad in Taiwan. Het jaarlijkse Kaohsiung Lantern Festival wordt aan de oevers van de rivier "de Liefde" gehouden. Er vindt dan een prachtige rivier-side laser-, vuurwerk en water- fonteinshow plaats. De oevers worden geflankeerd met folk optredens, muziek of dans shows, stands van traditionele ambachten en lekkere hapjes. De bomen langs de oevers zijn bedekt met glinsterende lantaarns, waarvan het licht reflecteert op het kabbelende water van de rivier.

'350839' door mariskav '350839' door mariskav

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Boeddhisme in Taiwan

mariskav

Foguangshan, een van de grootste boeddhistische kloosters in Taiwan, is gebouwd in 1967. Het klooster is enorm, met onder andere 'the great Buddha land', bestaande uit 480 Buddha's en 'the great Buddha' van 36 meter. Verder is er een Buddha museum, eetzalen, slaapzalen, meditatie zalen en velen kleine 'shrines' en de 'main shrine'. Hier was o.a. deze Buddha te vinden. Een erg indrukwekkend complex!

'372194' door Photonook '372194' door Photonook

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Buddha van onderwijs

Photonook

Deze Buddha van onderwijs (Sakyamuni) staat geflankeerd door nog twee Buddha's in de "hoofd' tempel van Fo Guang Shan in Taiwan. Fo Guang Shan (letterlijk "Buddha's Light Mountain") is een internationaal Chinees Buddhistisch Mahayana klooster orde gebaseerd in Taiwan. Opgericht in 1967 door de eerbiedwaardig meester Hsing Yun, één van de grootste Buddhistische organisaties. Het hoofdkwartier Fo Guang Shan, gelegen in Kaohsiung, is de grootste Buddhistische temple in Taiwan. De organisatie zelf is ook een van de grootste goede doelen in Taiwan.

Laat kaart zien