Kaohsiung beste reistijd

Het weer in Kaohsiung

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kaohsiung te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kaohsiung? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kaohsiung

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kaohsiung:De beste reistijd voor Kaohsiung is oktober en november. Niet te warm, niet te koud, oftewel precies goed: dat geldt voor de herfst op dit subtropische eiland. Je vermijdt de regen die vooral in de lente valt, en, ook niet onbelangrijk, het tyfoonseizoen dat loopt van juni t/m september.


Reisadvies
Voor Kaohsiung geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 januari Dag van de Vrede, 31 mei Tuen Ng, 10 oktober Nationale Dag, 25 oktober Dag van Teruggave.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Kaohsiung

Beste foto's & tips van Kaohsiung

'489221' door passiefoto '489221' door passiefoto

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Tijger en draak pagod

passiefoto

Een pagode is een boeddhistische tempel in de vorm van een toren waarbij elke verdieping een eigen dak heeft. Hier zijn twee torens te zien met elk een efteling-achtige ingang.... Als je door de draak en de tijger loopt, zie je allemaal bijzondere schilderingen. In Nederland vind je in Almere-Buiten ook een pagode. Kaohsiung is de tweede grootste stad in Taiwan. Het jaarlijkse Kaohsiung Lantern Festival wordt aan de oevers van de rivier "de Liefde" gehouden. Er vindt dan een prachtige rivier-side laser-, vuurwerk en water- fonteinshow plaats. De oevers worden geflankeerd met folk optredens, muziek of dans shows, stands van traditionele ambachten en lekkere hapjes. De bomen langs de oevers zijn bedekt met glinsterende lantaarns, waarvan het licht reflecteert op het kabbelende water van de rivier.

'350839' door mariskav '350839' door mariskav

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Boeddhisme in Taiwan

mariskav

Foguangshan, een van de grootste boeddhistische kloosters in Taiwan, is gebouwd in 1967. Het klooster is enorm, met onder andere 'the great Buddha land', bestaande uit 480 Buddha's en 'the great Buddha' van 36 meter. Verder is er een Buddha museum, eetzalen, slaapzalen, meditatie zalen en velen kleine 'shrines' en de 'main shrine'. Hier was o.a. deze Buddha te vinden. Een erg indrukwekkend complex!

'372194' door Photonook '372194' door Photonook

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Buddha van onderwijs

Photonook

Deze Buddha van onderwijs (Sakyamuni) staat geflankeerd door nog twee Buddha's in de "hoofd' tempel van Fo Guang Shan in Taiwan. Fo Guang Shan (letterlijk "Buddha's Light Mountain") is een internationaal Chinees Buddhistisch Mahayana klooster orde gebaseerd in Taiwan. Opgericht in 1967 door de eerbiedwaardig meester Hsing Yun, één van de grootste Buddhistische organisaties. Het hoofdkwartier Fo Guang Shan, gelegen in Kaohsiung, is de grootste Buddhistische temple in Taiwan. De organisatie zelf is ook een van de grootste goede doelen in Taiwan.

Laat kaart zien