Taiwan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Taiwan - Het land dat geen land mag zijn

Gepubliceerd: 27 aug 2012
0

De schoonheid van Taiwan lijkt ver te zoeken, maar kruipt langzaam maar zeker onder je huid. Veel meer dan een eiland van wegwerpspullen, is het brutale broertje van China een wonderbaarlijke combinatie van moderne miljoenensteden en afgelegen bergdorpen, waar een bonte stoet onafhankelijkheidsstrijders, fietsfanaten, kruisboogkampioenen, nepgeldverbranders en – in ons geval – hitsige voorvechters van inheemse mensenrechten al hun charme in de strijd gooien.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Auke Hulst, Fotografie Peter de Ruiter

Zelden ben ik zo lang wakker geweest. Zeventien uur vliegen van Amsterdam, zonder een seconde slaap, zijn we na nog eens veertien uur doortrekken uitgeteld beland in een bad vol naakte Taiwanezen. Het water ruikt zoals de duivel schijnt te ruiken, door een halfopen dak kun je de sterren tellen. Reizen als surrealistische ervaring. Het badhuis – naar Japans model – ligt ten noorden van hoofdstad Taipei en blijkt 24 uur per dag open te zijn. We zijn omhoog gebracht met een golfwagentje, omringd door de zwavelrijke geur van bronwater dat zich donderend van een bergwand stort. In houten gebouwen zitten mensen te dineren en in de (naar sekse gescheiden) badruimte is de temperatuur van het water opgelopen tot 44 graden. Tientallen mannen van alle leeftijden bespreken hun dag of staren puffend voor zich uit. De meeste verdragen het water hooguit een kwartier aan één stuk – er zitten meer bezoekers rónd dan ín het dampende bad. De sfeer in het complex is gemoedelijk en een tikje sprookjesachtig. De enige badende niet-Taiwanees is een Brit die al twaalf jaar in Taipei werkt. Onwennig knoopt hij een praatje aan.

‘Wat een hitte, hè?’
‘Pfff, zeg dat wel.’
‘Onmenselijk. Al die jaren, en nog steeds kan ik er niet aan wennen.’ (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 22

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Taiwan artikelen
Promotie
Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

04 apr 2017, Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.