Taiwan

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Marcesamson

Het is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld en alsnog voor de helft bedekt met bossen. Taiwan noemt zich formeel de Republiek China, wat vroeger bekend stond als Formosa. China ziet het land nog steeds als (opstandige) provincie, maar de Taiwanezen voelen zich volledig onafhankelijk. Taiwan beschikt over een zeer vriendelijke bevolking, goede infrastructuur, interessante cultuur en veel natuurschoon zoals bergen, watervallen, stranden en bamboebossen. Taiwan bestaat uit een hoofdeiland met de hoofdstad Taipei en meerdere kleine eilandjes. Aan de westkust bevindt zich een smalle strook vruchtbare grond waar negentig procent van de bevolking woont. Het oosten bestaat vooral uit rotsachtig kustgebied.

Tussen de twee kusten ligt een gebergte met de berg Yu-Shan als hoogste punt. Deze berg is wel 3952 meter hoog. Er zijn meerdere nationale parken te bezichtigen in Taiwan. De meest bekende is Taroko National Park met een kloof die is ontstaan door de Liwu Rivier. De kloof en de omgeving zijn een bron van marmer. Ook bevindt zich in dit park de Mount Jade waar jade gedolven wordt die alleen op Taiwan voorkomt. Het grootste meer van het land, Sun Moon Lake, is een populaire bestemming bij toeristen met de prachtige uitzichten over de omringende bergen. De eilanden van Penghu zijn erg mooi vanwege de gouden stranden. Wil je meer buiten de gebaande paden blijven, dan is een bezoek aan Orchid Island en Green Island een goed idee. Onder andere in het Yangmingshan National Park zijn er meerdere natuurlijke warmwaterbronnen te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten. Ga ook zeker de oostelijke kustlijn bekijken met de prachtige kliffen en natuurgebieden.

Aangezien veel Taiwanese mensen een Chinese afkomst hebben, lijkt de cultuur erg op die van de Chinezen. Eten is erg belangrijk voor de Taiwanezen. Overal zijn vele restaurantjes en snackwinkeltjes te vinden. Een bezoek aan een van de avondmarkten is zeker een aanrader. Hier kan je allerlei heerlijke hapjes verkrijgen. Ook wordt er veel thee gedronken in theehuizen. De officiële taal in Taiwan is Mandarijn.

Informatie over Taiwan

Populaire highlights van Taiwan

Alle highlights van Taiwan

Beste foto's & tips van Taiwan

Taipei. Een grote Aziatische stad, maar eentje met weinig echte hoogbouw. Ze hebben echter één uitzondering gemaakt voor de Taipei 101 wolkenkrabber. Dit w...

>>

Taipei staat bekend om zijn vele night markets. Op deze markten draait het bijna helemaal om de inwendige mens. Iedereen die ooit in Taiwan geweest is weet w...

>>

Deze foto is genomen door Nathalie Beersma bij Lin Family Mansion & Garden in Taipei in Taiwan, op vrijdag 2 mei 2014 rond 10.00 uur. `Zodra ik onder de p...

>>

Praktische informatie over Taiwan

 • Officiele website www.taiwan.net
 • Beste reistijd Beste reistijd Taiwan
 • Internet extentie .tw
 • Hoofdstad Taipei
 • Aantal inwoners 22 miljoen
 • Oppervlakte iets kleiner dan Nederland
 • Reistijd 14:45
 • Talen Mandarijn
 • Religie mix van boeddhisme, confucian en taoisme (93%), christelijk (4,5%)
 • Telefooncode +886
 • Voltage 110 Volt
 • Reisadvies Reisadvies Taiwan
 • Visum Visum informatie Taiwan
 • Aanvlieghaven Kaohsiung (KHH), Taipei (TPE)
 • Nationale feestdagen 10 oktober Nationale dag, 28 januari Dag van de Vrede

Kaart van Taiwan en omgeving

Laatste Taiwan Artikelen

Met onze reisgids Taiwan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Promotie
Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

04 apr 2017, Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1