Palmyra beste reistijd

Het weer in Palmyra

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Palmyra te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Palmyra? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Palmyra

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Palmyra:De wegtrekkende winterbuien laten in het voorjaar een helder Palmyra achter. Niet alleen zijn de temperaturen het beste te verdragen tussen februari en juni, je uitzicht is ook vrij van de waas die anders als een deken over het land ligt.


Reisadvies
Voor Palmyra geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
8 maart Dag van de Revolutie, 17 april Onafhankelijkheidsdag, 6 oktober Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Palmyra

Beste foto's & tips van Palmyra

'457410' door Rhodaxx '457410' door Rhodaxx

SyriëPalmyra

SyriëPalmyra

Palmyra

Rhodaxx

Een foto uit Palmyra in Syrie. Palmyra of Tadmur, bijgenaamd Stad van Duizend Zuilen, is een Syrische archeologische locatie gelegen in het gouvernement Homs. Twee jongeren op de voorgrond die we horen lachen en die gekke toeren uithalen op hun brommertje. Ik vraag me toch nog vaak af hoe het met die aardige mensen uit Syrie zou gaan.

'493609' door pensionado '493609' door pensionado

SyriëPalmyra

SyriëPalmyra

In rouw om Palmyra

pensionado

Mijn hart bloedt als ik de berichten over inname van Palmyra door de terreurgroep IS lees. Wat zal er van die schitterende ruïnes overblijven? Tientallen jaren hebben toegewijde mensen deze woestijnstad proberen te restaureren. En nu komt er een stel barbaren die zonder werkelijke reden alles gewoon willen vernielen... Foto is bij zonsondergang genomen vanaf de citadel boven Palmyra.

'504085' door pensionado '504085' door pensionado

SyriëPalmyra

SyriëPalmyra

Interieur van de...ve

pensionado

Omdat er geen woorden voor zijn en ik het haast niet geloven kan dat deze tempel opgeblazen is, plaats ik nog een foto van het interieur. De tempel was niet toegankelijk, na de portico met 6 zuilen volgde een hekwerk maar je kon er doorheen in het allerheiligste (adyton) kijken. Dat bestond uit een halfronde nis en twee zijkamers. Er groeide ook een boom in. Al dit moois is nu vermoedelijk door de 'soldaten' van IS volkomen verwoest.

Laat kaart zien