Palmyra

Deze stad is ontstaan rondom de zwavelhoudende bron Efqa, in de zeventiende eeuw werd Palmyra opnieuw ontdekt. De ruïnestad is het mooist bij zonsopgang of voor zonsondergang in het schemerlicht. Het was de meest bezochte plek van het land, tot het moment dat in 2011 de burgeroorlog uitbrak. UNESCO besloot in 2013 om Palmyra toe te voegen aan de rode lijst met bedreigd cultureel erfgoed. Tot grote teleurstelling van velen viel Palmyra in mei 2015 in handen van terreurgroep IS. Wat volgde was een grote vernielpartij. Alle religieuze gebouwen en voorwerpen werden met de grond gelijk gemaakt omdat het als afgoderij werd gezien.

Informatie over Palmyra

Beste foto's & tips van Palmyra

'457410' door Rhodaxx '457410' door Rhodaxx

SyriëPalmyra

SyriëPalmyra

Palmyra

Rhodaxx

Een foto uit Palmyra in Syrie. Palmyra of Tadmur, bijgenaamd Stad van Duizend Zuilen, is een Syrische archeologische locatie gelegen in het gouvernement Homs. Twee jongeren op de voorgrond die we horen lachen en die gekke toeren uithalen op hun brommertje. Ik vraag me toch nog vaak af hoe het met die aardige mensen uit Syrie zou gaan.

'493609' door pensionado '493609' door pensionado

SyriëPalmyra

SyriëPalmyra

In rouw om Palmyra

pensionado

Mijn hart bloedt als ik de berichten over inname van Palmyra door de terreurgroep IS lees. Wat zal er van die schitterende ruïnes overblijven? Tientallen jaren hebben toegewijde mensen deze woestijnstad proberen te restaureren. En nu komt er een stel barbaren die zonder werkelijke reden alles gewoon willen vernielen... Foto is bij zonsondergang genomen vanaf de citadel boven Palmyra.

'504085' door pensionado '504085' door pensionado

SyriëPalmyra

SyriëPalmyra

Interieur van de...ve

pensionado

Omdat er geen woorden voor zijn en ik het haast niet geloven kan dat deze tempel opgeblazen is, plaats ik nog een foto van het interieur. De tempel was niet toegankelijk, na de portico met 6 zuilen volgde een hekwerk maar je kon er doorheen in het allerheiligste (adyton) kijken. Dat bestond uit een halfronde nis en twee zijkamers. Er groeide ook een boom in. Al dit moois is nu vermoedelijk door de 'soldaten' van IS volkomen verwoest.

Laat kaart zien