Noord Syrië reisblogs

Syrie 5 Aleppo

renie was er (tot 08 mei 2009) Gepost op 23 nov 100 reacties

Aleppo was ooit het eindpunt van de roemruchte Oriënt Express. Zeker in vergelijking tot de hoofdstad wordt Aleppo gezien als een vooruitstrevende en kosmopolitische plaats. Met name in de omgeving van de soeks ben je niet gauw uitgekeken. Iedere straat heeft zich gespecialiseerd in één product. In de straat waar specerijen verkocht worden, ruik je de verschillende kruiden, in de straat waar vaklieden metaal bewerken, word je doof van het lawaai. Je zou anders verwachten in een islamitisch land, maar er zijn meer dan genoeg winkeltjes met de meest opzichtige dameslingerie.
In alle straten loopt de 'thee-jongen' rond die de winkeliers op kundige wijze voorziet van mierzoete thee. Urenlang kun je hier ronddwalen zonder dat je het gevoel krijgt dat je alles gezien hebt. Omgeven door een brede gracht torent de Citadel hoog boven de oude stad uit. Door een grote poort kom je in een ruimte die nu grotendeels vervallen is. Maar nog steeds kun je je goed een voorstelling maken van de pracht en praal die hier in de bloeitijd te vinden was. Metersdikke muren beschermden de inwoners tegen aanvallen van buitenaf. Vanaf de Citadel heb je een mooi uitzicht over de stad en haar omgeving.
Ook vind je er traditionele karavanserais (khans) en badhuizen (hammams). Ons hotel bevindt zich in het christelijk Armeense deel van Aleppo. In deze middeleeuwse wijk zijn scheve houten huizen te zien. Als je je door de bochtige straten laat meeslepen dan vind je kerken met iconen, antiekwinkels en prachtige huizen met binnenplaatsen.
We eten in het Sissi House, een restaurant gevestigd in een zeventiende eeuws, gerestaureerd koopmanshuis, gelegen in de Armeense wijk.

renie Positie 1235 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 3 Aleppo
0 0
Gepost op 22 november
Syrië Noord Syrië

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.