Noord Syrië reisblogs

Syrie 3 Aleppo

renie was er (tot 08 mei 2009) Gepost op 22 nov 100 reacties

Op weg naar Aleppo rijden we door de groene, vruchtbare Orontes-vallei. Onderweg brengen we een bezoek aan Apameia, een voormalige Griekse stad. De Cardo Maximus, de hoofdstraat afgebakend met zuilen, is net geen 2 km. Hier werden ook spiraalvormige zuilen gebruikt, wat leidde tot optisch bedrog. De spiralen gaven de indruk dat er een muur in plaats van een zuilenrij was, om eventuele aanvallers af te schrikken.
Ook stoppen we bij Serjilla, één van de best bewaarde Dode steden; meer dan 2000 steden en kerken tussen Aleppo en Hama, die eeuwen geleden na een aardbeving werden verlaten. Het ziet er echt spookachtig uit.
In Ma'arat An-Numan stoppen we om een bezoek te brengen aan een bijzonder museum waar in een oude khan een enorme collectie mozaïeken verzameld ligt. Het leven in de straat lokt me uit om veel foto’s te maken.
In de loop van de middag rijden we door naar Aleppo waar we twee nachten slapen. Ons hotel is een schitterend omgebouwd traditioneel koopmanshuis. Buitenlandse handelaars waren verplicht hier de nacht door te brengen. Voor het eigen volk was de toegang verboden. Beneden werd handel gedreven en op de bovenverdieping bevonden zich de slaapplaatsen.
Onze kamer bevindt zich in het gewelf. Prachtig, maar wel een beetje bedompt.

renie Positie 1251 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.