Damascus

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Damascus image

Damascus

Damascus
Syrië
Wkoers96

Damascus en Bosra

ahlan wa sahlan,

Eerste blog van de reis. Ben zaterdagavond aangekomen in Damascus. Van het vliegveld naar het hotel een taxi genomen en hierbij direct weer even geintroduceerd in de wereld van het backpacken. Ik had geen idee wat de waarde van S$ was, dus heb direct veel te veel betaald.

Damascus is een lekker drukke stad waarin het leven grotendeels op straat afspeelt. Veel goed straat-eten en enorm veel stalletjes met van alles en nog wat. Heb de eerste dag wat door het oude gedeelte van de stad rondgelopen. Dit zijn erg smalle straatjes en steegjes met om de paar honderd meter een moskee, kerk of synagoge. Hiermee heb ik de hele dag wel vermaakt.

Vandaag met de bus naar Bosra gegaan. Ligt zo'n 1,5 uur van Damascus en staat bekend om zijn Citadel met amphitheatre (2de eeuw ad). Ook is er een oude vervallen stad waarin je rond kan lopen van rond dezelfde tijd. Ik was hier samen met 3 duitsers. 1 Van hen heeft al 9 maand in Damascus gewoond en kon dus heel wat vertellen over de stad. Hij sprak ook arabisch wat verrekte makkelijk is. Je kan er namelijk geen touw aan vast knopen.
Heb tijdens de busreis van en naar Bosra ook wat meer gezien van het landschap. Allemaal heel droog en dor. Voornamelijk rotsachtig. Je ziet erg veel huizen die half gebouwd zijn. Alleen de onderverdieping is afgebouwd. Van de 1ste verdieping staan alleen een aantal pilaren. Zodra de mensen weer geld hebben gespaard gaan ze dan weer verder met de bouw.

Verder niet zo heel veel nieuw. Ga morgen met de bus naar Hama.

Tot ziens maar weer.