Bosra

'304355' door herman m '304355' door herman m

SyriëBosra

SyriëBosra

Romeins theater

herman m

Hoogtepunt in het zuiden van Syrië is het theater van Bosra. Samen met het theater van Aspendos in Zuid-Turkije is dit het best bewaarde Romeinse theater. De muur achter het toneel (skene) heeft Korinthische zuilen. Opvallend is de om het theater - door de Ajjoebiden - gebouwde versterking met dikke muren, vierkante torens, diepe grachten en een brug met 6 bogen. Pas als je het fort ingelopen bent en de trappen naar de bovenste galerij genomen hebt sta je in het indrukwekkende theater. Het theater heeft een heel goede akoestiek. Ondanks de enorme omvang is er geen enkele nagalm.

'262302' door jomo01 '262302' door jomo01

SyriëBosra

SyriëBosra

Romeins theater Bosra

jomo01

Ten zuiden van Damascus ligt Bosra,een Romeise garnizoenstad.Hier tref je het meest intacte theater van het hele "Imperium Romanum".Het Romeinse theater is in uitzonderlijke goede staat, dit is te danken aan de hardheid van het basalt en aan het zand dat in de loop der eeuwen het theater tot 1946 bedekte.

'360997' door Danny-Hartogs '360997' door Danny-Hartogs

SyriëBosra

SyriëBosra

Romeins theater te...

Danny-Hartogs

In het zuiden van Syrie ligt deze historische stad uit het Nabateense koninkrijk, Bosra. Op de foto het Romeinse theater, echter de hele stad is goed bewaard gebleven.

'256637' door pensionado '256637' door pensionado

SyriëBosra

SyriëBosra

Rare jongens ... die

pensionado

In Bosra staat het best bewaarde Romeinse theater van de antieke wereld. Op een rij met de meest comfortabele zitplaatsen die voor de notabelen van de oudheid bestemd waren, zat dit Syrische stel geamuseerd het gedrag van de toeristen te bekijken. Een variant op “Rare jongens... die Romeinen”.

'259341' door herman m '259341' door herman m

SyriëBosra

SyriëBosra

Jonge koopman

herman m

Jonge tapijtverkoper in de historische ruïnenstad Bosra. Bosra werd reeds genoemd in Egyptische hiërogliefen-teksten uit de 14de eeuw vóór Chr. Bosra heeft Nabateense en Romeinse overblijfselen maar tevens de oudste christelijke en moslimgebouwen uit Syrië. In 1980 is Bosra door UNESCO als Werelderfgoed aangemerkt.

'444540' door ontheroad '444540' door ontheroad

SyriëBosra

SyriëBosra

Verlaten Bosra

ontheroad

Het romeinse theater van Bosra was verlaten toen ik het bezocht eind 2010. Stil en verlaten. Geen toeristen die deze bijzondere plaats bezochten, enkel wat lokale toeristen die de schoonheid van hun eigen land zagen. Hoe zal het er nu uitzien? Kunnen we dit mooie theater in de toekomst nog bekijken.

'385454' door Jan-Hemo '385454' door Jan-Hemo

SyriëBosra

SyriëBosra

Sprekende gezichten

Jan-Hemo

Bij een bezoek aan het amphitheater in Bosra zaten deze twee zussen vol verbazing naar de toeristen te kijken. Zelf poseren voor een foto vonden ze best spannend!

'380717' door EvanderPol '380717' door EvanderPol

SyriëBosra

SyriëBosra

Onschuldige pret-ogen

EvanderPol

Onwetend van wat hem allemaal in de toekomst te wachten staat kijkt dit Syrisch jongetje met een brede glimlach in de camera van de lens. Hij had de tijd van zijn leven dansend in een klein restaurantje in Bosra tijdens een plaatselijk familiefeest.