Syrië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Oudste muurschildering ontdekt

Gepubliceerd: 12 okt 2007
0

Archeologen zijn altijd op zoek naar tekenen van leven uit het verleden. Franse archeologen hebben tijdens hun zoektocht in Syrië de oudste muurschildering ter wereld ontdekt.

Volgens hen is het tafereel - een oppervlakte van twee vierkante meter - elfduizend jaar oud en hiermee de oudste muurschildering ter wereld. Tot nu toe ging deze eer naar een prehistorische tekening in Turkije, die waarschijnlijk zeker 1500 jaar jonger is dan het net gevonden exemplaar. In zowel Turkije als Syrië zijn muurschilderingen belangrijke toeristische trekpleisters.

De wit, zwart en rood geblokte schildering is op de Syrische vindplaats Djade al-Mughara gevonden, ten noordoosten van de stad Aleppo. Deze stad staat bekend als één van de oudste constant bewoonde steden ter wereld.

Naast de gevonden afbeelding is er nog een tekening ontdekt. Naar verwachting is deze volgend jaar helemaal uitgegraven. In Syrië worden veel archeologische vondsten gedaan en er werken dan ook zo’n 120 teams aan opgravingen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Syrië artikelen
Reisnieuws
Doodzonde! 10 bezienswaardigheden in no-go areas

23 mrt 2017, Deze plekken hebben tenminste twee dingen gemeen. Eén: ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. En twee: ze liggen stuk voor stuk in een gevaarlijk conflictgebied. Deze tien interessante bestemmingen laat je de komende tijd dus maar beter links ligg...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.